Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει αναθεωρημένους κανόνες για τα οπτικοακουστικά μέσα σε ολόκληρη την Ευρώπη
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει αναθεωρημένους κανόνες για τα οπτικοακουστικά μέσα σε ολόκληρη την Ευρώπη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει αναθεωρημένους κανόνες για τα οπτικοακουστικά μέσα σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η σύνοδος ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα την αναθεωρημένη οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων (οδηγία ΥΟΑΜ). Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά, οι ανοίγουν τον δρόμο προς ένα πιο δίκαιο ρυθμιστικό περιβάλλον για το σύνολο του οπτικοακουστικού τομέα, συμπεριλαμβανομένων των «κατά παραγγελία υπηρεσιών» και των πλατφορμών ανταλλαγής βίντεο.

Οι αυτοί στηρίζουν την ευρωπαϊκή οπτικοακουστική παραγωγή και εγγυώνται την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών του οπτικοακουστικού τομέα, ενισχύουν την προστασία των ανηλίκων και εδραιώνουν την της ρητορικής μίσους σε κάθε οπτικοακουστικό περιεχόμενο.
Η νέα οδηγία προωθεί τα ευρωπαϊκά εξασφαλίζοντας μερίδιο 30 % ευρωπαϊκών έργων στους καταλόγους για υπηρεσίες «κατ’ αίτηση».

Διατηρεί επίσης την αρχή της χώρας καταγωγής ως τον ακρογωνιαίο λίθο των κανόνων της ΕΕ για τα , διατυπώνοντας σαφέστερα τους κανόνες των κρατών μελών, οι οποίοι εφαρμόζονται σε κάθε περίπτωση.

Ο αντιπρόεδρος Άντρους Άνσιπ, επίτροπος Ψηφιακής Ενιαίας Αγοράς και η Μαρίγια Γκαμπριέλ, επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετική ψήφο: «Η χρειάζεται κανόνες για τον οπτικοακουστικό τομέα, προσαρμοσμένους στο μεταβαλλόμενο οπτικοακουστικό τοπίο.

Όλοι οι εκμετάλλευσης θα αποτελούν πλέον μέρος ενός πιο δίκαιου κανονιστικού περιβάλλοντος στο οποίο οι Ευρωπαίοι, ιδίως τα , θα προστατεύονται καλύτερα από τη ρητορική μίσους και το επιβλαβές περιεχόμενο και όπου μπορούν να ευδοκιμήσουν οι ευρωπαϊκές παραγωγές».

Το Συμβούλιο της ΕΕ θα εκδώσει την οδηγία εντός των προσεχών εβδομάδων, πριν από την έναρξη ισχύος της μέχρι το τέλος του έτους.

Μόλις εγκριθούν επίσημα οι κανόνες, τα μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους 21 μήνες για να τους μεταφέρουν στην εθνική τους νομοθεσία. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ [στα αγγλικά].

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση