Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Ταμπλέτα και φορητός υπολογιστής σε μια συσκευή
Ταμπλέτα και φορητός υπολογιστής σε μια συσκευή

Ταμπλέτα και φορητός υπολογιστής σε μια συσκευή

Παρόλο που ένα tablet είναι όχι μόνο εύκολο στη χρήση αλλά και τόσο λεπτό και ελαφρύ ώστε να αποτελεί τον ορισμό της φορητής συσκευής, ακόμη και σήμερα δεν συγκρίνεται με τις δυνατότητες ενός κανονικού λάπτοπ. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η με το Surface Pro 3, το τρίτο μοντέλο της που συνδυάζει τη φορητότητα μιας «ταμπλέτας» με χαρακτηριστικά φορητού υπολογιστή, το οποίο έφθασε και στην .

Βέβαια, το Surface Pro 3 δεν είναι το μόνο «υβριδικό» PC, αφού κι άλλοι κατασκευαστές έχουν κυκλοφορήσει ανάλογα προϊόντα. Ωστόσο, δοκιμάζοντάς το, η μας είναι πως πετυχαίνει αυτό τον στόχο όσο ελάχιστα «υβριδικά», με συνέπεια να αποτελεί ιδανική λύση για όποιον δουλεύει πολύ συχνά εκτός γραφείου ή σπιτιού και επομένως χρειάζεται ένα μηχάνημα που θα έχει συνεχώς μαζί του.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του Surface ξεκινούν από έναν επεξεργαστή Intel Core i3 και δίσκο SSD 64 GB, με τη συγκεκριμένη έκδοση να στοιχίζει στη χ μας γύρω στα 1.000 ευρώ. Παρόλο που μπορεί να «συνεργασθεί» με οποιοδήποτε πληκτρολόγιο, για να υποκαταστήσει το λάπτοπ είναι σχεδόν απαραίτητο το ειδικό πληκτρολόγιο-θήκη Type Cover της , το οποίο δυστυχώς πωλείται ξεχωριστά και ανεβάζει το κόστος του Surface κατά 150 ευρώ περίπου.

Tο Surface έχει πάχος 1,4 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 1,1 κιλά μαζί με τη θήκη, με να χωράει σε οποιαδήποτε τσάντα και να κρατιέται ακόμη και με το ένα χέρι, σχεδόν όπως ένα tablet.

Η συσκευή ξεχωρίζει όμως και για την εργονομία της – π.χ. με την ειδική βάση στο πίσω μέρος, που «κλειδώνει» σχεδόν σε οποιαδήποτε γωνία. Ο χειρισμός της μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου από τη 12΄΄ οθόνη αφής, η οποία έχει εξαιρετική ευκρίνεια (2.160×1.440 pixel) και φωτεινότητα. Η συσκευή συνοδεύεται από πένα, ενώ με την προσθήκη του Type Cover «μεταμορφώνεται» σε λάπτοπ, το οποίο μπορεί κανείς να στηρίξει ακόμη και στα πόδια του για να δουλέψει. Μάλιστα, το πληκτρολόγιο του Type Cover είναι αρκετά βολικό, ακόμη και για μεγάλα κείμενα.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση