Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Συσκευή «τσακώνει» οδηγούς που στέλνουν sms
Συσκευή «τσακώνει» οδηγούς που στέλνουν sms

Συσκευή «τσακώνει» οδηγούς που στέλνουν sms

Συσκευή, σε μέγεθος ηλεκτρονικής ταμπλέτας, χαρακτηρίζεται από τον δημιουργό της το χρησιμότερο εργαλείο κατά της αφηρημάδας στο τιμόνι, παρότι οι επι της εφεύρεσης εκτιμούν ότι αποτελεί εισβολή στην ιδιωτική ζωή των χρηστών.

Το «textalyzer» (αναλυτής μηνυμάτων) θα χρησιμοποιείται από την τροχαία επιτρέποντας στις Αρχές να διαπιστώσουν εάν ο έκανε χρήση του κινητού του τηλεφώνου πριν από το .

Η συσκευή θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς μέχρι στιγμής ο μόνος τρόπος να πιστοποιηθεί εάν κάποιος χρησιμοποιούσε το του κατά την , είναι η αστυνομία να εξασφαλίσει ένταλμα δικαστή, το οποίο θα τους επιτρέψει να ερευνήσουν τα δεδομένα της συσκευής.

Η χρήση κινητού για γραπτά μηνύματα είναι σε 47 από τις 50 πολιτείες των .

Σε πρόσφατη επίδειξη της συσκευής, ο δημιουργός της, Τζεφ Ρόσεν, έστειλε μέσω του τηλεφώνου του στην εφαρμογή Whatsapp, προτού συνομιλήσει με φίλο του. Οταν σταμάτησε να χρησιμοποιεί το του, ο Ρόσεν παρέδωσε τη συσκευή textalyzer σε αστυνομικό, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο χρήστης του τηλεφώνου είχε πραγματοποιήσει κλήση και στείλει μηνύματα σε συγκεκριμένη . Ο Ρόσεν εκτιμά ότι η συσκευή του δεν πλήττει το απόρρητο προσωπικών δεδομένων, καθώς το textalyzer δεν επιτρέπει στις Αρχές να διαβάσουν το περιεχόμενο των μηνυμάτων, καταγράφοντας απλώς τη στιγμή αποστολής τους.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση