Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Συγκεκριμένες ενέργειες για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο
Συγκεκριμένες ενέργειες για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο

Συγκεκριμένες ενέργειες για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο

Σήμερα, εκπρόσωποι των διαδικτυακών πλατφορμών και του διαφημιστικού κλάδου παραδίδουν στην επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για θέματα ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας  Μαρίγια Γκαμπριέλ επιμέρους χάρτες πορείας, οι οποίοι περιγράφουν συγκεκριμένα για την εφαρμογή του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο, που συμφωνήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η επίτροπος  Γκαμπριέλ δήλωσε: « Έχω ζητήσει από τον διαφημιστικό τομέα να μας παρουσιάσει απτά για την καταπολέμηση της ς στον Κώδικα. Οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται σε αυτόν αντιπροσωπεύουν ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα της προσέγγισης της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της ς στο διαδίκτυο.

Δεν αρκεί να υπάρχει ο Κώδικας στα χαρτιά, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και να ακολουθήσουν δράσεις. Θα παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς την πρόοδο που σημειώνεται και θα αξιολογήσω, έως το τέλος του έτους, εάν έχει σημειωθεί επαρκής ή εάν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες, ιδίως ενόψει των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών.»

Οι επιμέρους χάρτες πορείας που περιγράφονται στον Κώδικα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες δράσεις από τις πλατφόρμες για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ. Για παράδειγμα, οι διαδικτυακές πλατφόρμες θα εξασφαλίσουν περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική διαφήμιση, θα προσφέρουν κατάρτιση για τις πολιτικές ομάδες και τις εκλογικές αρχές ή θα εντείνουν τη συν τους με τους εξακρίβωσης γεγονότων.

Η Επιτροπή θα υποστηρίξει την εφαρμογή αυτών των χαρτών πορείας πριν από τις εκλογές της ΕΕ τον Μαΐου του 2019.

Μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου του 2018 και την για την Κατάσταση της Ένωσης, η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής ς θα υποβάλουν κοινό σχέδιο δράσης για καταπολέμηση της παραπληροφόρησης δίνοντας έμφαση στη στρατηγική πολιτική ς, μέχρι το τέλος του έτους.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση