Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Στην «πλατεία» της Apple στο Λονδίνο
Στην «πλατεία» της Apple στο Λονδίνο

Στην «πλατεία» της Apple στο Λονδίνο

Με σεβασμό στην αρχιτεκτoνική ιστορία της πόλης, το Foster + Partners πραγματοποίησε την ανακαίνιση του store στο Λονδίνο.

Δίνοντας έμφαση στον δημόσιο χώρο, ο στερεοτυπικός χαρακτήρας ενός κλασικού καταστήματος παραμερίστηκε και το εσωτερικό του σχεδιάστηκε σαν «πλατεία» με 12 ψηλούς φίκους τοποθετημένους σε διάφορα σημεία.

Ο χώρος της «αγοράς» διαθέτει πάγκους, για να μπορεί να καθίσει κανείς, και ένα μεγάλο video wall που προσφέρεται για ομιλίες, μαθήματα φωτογραφίας, μουσικής κ.λπ.

Οι αρχιτέκτονες δεν έκαναν στην πρόσοψη του διατηρητέου κτιρίου του 1898, αφαίρεσαν ωστόσο ένα μέρος από τον ημιώροφο, διπλασιάζοντας έτσι το ύψος της κεντρικής αίθουσας.

Το φυσικό εισχωρεί πλέον ανεμπόδιστα σε ολόκληρο το κατάστημα, παρ’ όλα αυτά ανάμεσα στις καινοτόμες τεχνολογίες που υιοθετήθηκαν είναι και τα φωτεινά πάνελ που έχουν τοποθετηθεί στην οροφή.

Η πρόσβαση στον επάνω όροφο γίνεται από δύο σκάλες, με μοντέρνα σχεδιαστικά κιγκλιδώματα σκαλισμένα σε πέτρα, σε μια προσπάθεια αρμονικής συνύπαρξης των παλιών στοιχείων του κτιρίου με τα σύγχρονα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση