Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Σοβαρά κενά ασφαλείας αντιμετωπίζουν 900 εκατομμύρια συσκευές Android
Σοβαρά κενά ασφαλείας αντιμετωπίζουν 900 εκατομμύρια συσκευές Android

Σοβαρά κενά ασφαλείας αντιμετωπίζουν 900 εκατομμύρια συσκευές Android

Σοβρά κενά σφάλειας σε περίπου 900 εκατομμύρια «έξυπνα» τηλέφωνα και τάμπλετ που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα εντόπισαν της εταιρείας Checkpoint.

Όπως υποστηρίζει η Checkpoint σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της, τα κενά ασφαλείας που εντοπίστηκαν μπορούν να επιτρέψουν στους εισβολείς να αποκτήσουν «πλήρη έλεγχο» μίας συσκευής και «απεριόριστη πρόσβαση» σε ευαίσθητα προσωπικά ή εταιρικά που είναι αποθηκευμένα σε αυτή.

Οι επίδοξοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις προβληματικές συσκευές χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό που δεν θα ζητά καμία άδεια πρόσβασης από τους νόμιμους χρήστες.

Παρά ταύτα, η Checkpoint επισημαίνει ότι έως τ δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως οι επίμαχες αδυναμίες χρησιμοποιούνται από κυβερνο-εγκληματίες.

Τα κενά ασφαλείας, σύμφωνα με την Checkpoint, εντοπίζονται σε συσκευές που διαθέτουν τσιπ κατασκευασμένα από την εταιρεία Qualcomm.

Στην πράξη, όπως επισημαίνει η Checkpoint, αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα διορθώνονται μόνο εφόσον η Qualcomm αναπτύξει διορθωτικό λογισμικό και το διανείμει στους κατασκευαστές των συσκευών ή τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Μερικές συσκευές που χρησιμοποιούν προβληματικά τσιπ της Qualcomm είναι:

BlackBerry Priv
Blackphone 1 και Blackphone 2
Nexus 5X, Nexus 6 και Nexus 6P
HTC One, HTC M9 and HTC 10
LG G4, LG G5, και LG V10
New Moto X της Motorola
OnePlus One, OnePlus 2 και OnePlus 3
Samsung Galaxy S7 και Samsung S7 Edge
Xperia Z Ultra

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση