Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Συμφωνία εξαγοράς της Alcatel από τη Nokia
Συμφωνία εξαγοράς της Alcatel από τη Nokia

Συμφωνία εξαγοράς της Alcatel από τη Nokia

Σε εξς της γαλλικής Alcatel – Lucent από τη φινλανδική Nokia κατέληξαν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών.

Η , η οποία θα διεκπεραιωθεί μόνον με ανταλλαγή μετοχών, θα οδηγήσει στην ανάδειξη ενός ομίλου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ο οποίος θα μπορεί να ανταγωνίζεται την κορυφαία του κλάδου, τη σουηδική Εricsson και θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση διεθνώς. Με τη νέα συμμαχία θα προσδιοριστεί εκ νέου το τοπίο στην τηλεπικοινωνιακών δικτύων και εξοπλισμού, ο οποίος πλήττεται από τις αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης και τις εκ μέρους των κινεζικών επιχειρήσεων, όπως οι Huawei και ZTE. Ο νέος θα απασχολεί περί τους 114.000 υπαλλήλους και θα έχει ετήσιες πωλήσεις σχεδόν 26 δισ. δολαρίων.

Στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνικού εξοπλισμού θα κατατάσσεται δεύτερος και το μερίδιό του θα φθάνει στο 35% εν συγκρίσει με το 40% της Ericsson.

Η τρίτη στη σειρά θα είναι η κινεζική Huawei, η εταιρεία με τον εξοπλισμό χαμηλού κόστους, σύμφωνα με την κατάταξη της Bernstein Research. Επιπλέον, ο κολοσσός Νokia-Alcatel-Lucent θα έχει μεγαλύτερη παρουσία στη σημαντικότατη αγορά της Βόρειας ς, έχοντας εξασφαλίσει μέσω Alcatel-Lucent σημαντικές δια με τις ΑΤ&Τ και Verizon. Το χαρτοφυλάκιο της Nokia θα εμπλουτιστεί με την της Alcatel-Lucent στην οπτική δεδομένων και τα ρούτερ του Διαδικτύου.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση