Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Συμφωνία εξαγοράς της Alcatel από τη Nokia
Συμφωνία εξαγοράς της Alcatel από τη Nokia

Συμφωνία εξαγοράς της Alcatel από τη Nokia

Σε συμφωνί εξγοράς της γαλλικής Alcatel – Lucent από τη φινλανδική Nokia κατέληξαν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών.

Η , η οποία θα δπεραιωθεί μόνον με ανταλλαγή μετοχών, θα οδηγήσει στην ανάδειξη ενός ομίλου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, ο οποίος θα μπορεί να ανταγωνίζεται την κορυφαία του κλάδου, τη σουηδική Εricsson και θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση διεθνώς. Με τη νέα συμμαχία θα προσδιοριστεί εκ νέου το τοπίο στην αγορά τηλεπικοινωνιακών δικτύων και εξοπλισμού, ο οποίος πλήττεται από τις αδύναμες προοπτικές ς και τις πιέσεις εκ μέρους των κινεζικών επιχειρήσεων, όπως οι και ZTE. Ο νέος θα απασχολεί περί τους 114.000 υπαλλήλους και θα έχει ετήσιες πωλήσεις σχεδόν 26 δισ. δολαρίων.

Στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνικού εξοπλισμού θα κατατάσσεται δεύτερος και το μερίδιό του θα φθάνει στο 35% εν συγκρίσει με το 40% της Ericsson.

Η τρίτη στη σειρά θα είναι η κινεζική , η εταιρεία με τον εξοπλισμό χαμηλού κόστους, σύμφωνα με την κατάταξη της Bernstein Research. Επιπλέον, ο κολοσσός Νokia-Alcatel-Lucent θα έχει μεγαλύτερη παρουσία στη σημαντικότατη αγορά της Βόρειας ς, έχοντας εξασφαλίσει μέσω Alcatel-Lucent σημαντικές διασυνδέσεις με τις ΑΤ&Τ και Verizon. Το χαρτοφυλάκιο της Nokia θα εμπλουτιστεί με την τεχνολογία της Alcatel-Lucent στην οπτική δεδομένων και τα ρούτερ του Διαδικτύου.

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση