Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Νέοι κανόνες για την ελεύθερη ροή δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα και για υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων
Νέοι κανόνες για την ελεύθερη ροή δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα και για υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων

Νέοι κανόνες για την ελεύθερη ροή δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα και για υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων

Αυτήν την εβδομάδα το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσε τον κανονισμό για την ελεύθερη ροή των δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα και τη νέα οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων, σηματοδοτώντας την επιτυχή ολοκλήρωση δύο βασικών νομοθετικών πράξεων που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ψηφιακή ενιαία αγορά, από τις οποίες επωφελούνται άμεσα οι πολίτες και οι της ΕΕ.

Ο κανονισμός για την ελεύθερη ροή των δεδομένων μη προσωπικού χαρακτήρα, που εγκρίθηκε σήμερα, θα προσθέσει την στο σύνολο των ελευθεριών στις οποίες βασίζεται η ευρωπαϊκή ενιαία αγορά. Όχι μόνο θα δημιουργήσει ασφάλεια δικαίου για τις , ώστε να μπορούν να επεξεργάζονται τα τους οπουδήποτε στην ΕΕ, αλλά θα αυξήσει επίσης την εμπιστοσύνη στο υπολογιστικό και θα αντιμετωπίσει τον εγκλωβισμό σε συγκεκριμένο πάροχο.

Ως αποτέλεσμα, οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από μια περισσότερο ανταγωνιστική αγορά υπολογιστικού νέφους και προηγμένης επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας.

Επιπλέον, η νέα οδηγία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη.

Οι επικαιροποιημένοι κανόνες προλειαίνουν το έδαφος για δικαιότερο κανονιστικό περιβάλλον όσον αφορά ολόκληρο τον οπτικοακουστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών ανταλλαγής βίντεο.

Θα ενισχύσουν την προστασία των ανηλίκων από επιβλαβές περιεχόμενο, καθώς και την της ρητορικής μίσους και της υποκίνησης σε βία στο σύνολο του οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Ταυτόχρονα, θα τονώσουν τις ευρωπαϊκές οπτικοακουστικές παραγωγές και θα εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών του οπτικοακουστικού τομέα μέσω ορισμένων απαιτήσεων που απαριθμούνται στην οδηγία, όπως το να είναι νομικά διακριτές και λειτουργικά ανεξάρτητες από την και από οποιονδήποτε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Η οδηγία θα τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του και τα κράτη μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους 21 μήνες για να την μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ζωή αρχίζει όταν κλείνει ένας κύκλος… - https://t.co/PaAJUgRkjl -

  • Πέθανε στον ύπνο του 40χρονος αγιογράφος στη Ν. Αγχίαλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/oI1aWUp9SF -

  • Αιφνίδιος θάνατος πεζοπόρου στο #Τρίκερι #Τρίκερι - https://t.co/n1IKx7MKdh -

"Αλιεύοντας" την είδηση