Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Μεταφορά ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε φυλακές μέσω drones
Μεταφορά ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε φυλακές μέσω drones

Μεταφορά ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων σε φυλακές μέσω drones

Την που το Amazon και η βρετανική εξετάζουν πώς να χρησιμοποιούν μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones) για να παραδίδουν πακέτα σε πελάτες, εγκληματίες εκμεταλλεύονται ήδη την τεχνολογία αυτή για να στέλνουν ναρκωτικά σε συνεργούς τους στη φυλακή.

Η βρετανική ανακοίνωσε χθες ότι εντόπισε δύο τέτοια αεροσκάφη που μετέφεραν κινητά τηλέφωνα και ναρκωτικά κοντά στη φυλακή Πέντονβιλ του Λονδίνου και έχει δημιουργήσει μια ειδική δύναμη κρούσης –την Operation Airborne– για να συλλάβει τους παραβάτες που προσπαθούν να εισαγάγουν λαθραία είδη στις φυλακές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, είδαν έναν άνδρα να κινείται ύποπτα κοντά στη φυλακή. Απομακρύνθηκε τρέχοντας και αφήνοντας δύο τσάντες που περιείχαν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα, ενώ κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας. Την επομένη, η αστυνομία βρήκε ένα τηλεκατευθυνόμενο μικρό το οποίο είχε συντριβεί αφού εθεάθη να πετάει πάνω από την Πέντονβιλ. Αργότερα ενημερώθηκαν ότι ένα άλλο τέτοιο μη επανδρωμένο πετάει σε χαμηλό ύψος προς τη φυλακή. Ενας αστυνομικός το σταμάτησε κατά την πτήση του και βρέθηκε σ' αυτό ένα πακέτο που περιείχε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα. Ουδείς συνελήφθη σε σχέση με την υπόθεση.

Τον περασμένο μήνα, η Amazon ανακοίνωσε μια σύμπραξη με τη βρετανική «για να διερευνηθούν τα βήματα που χρειάζονται για να γίνει πραγματικότητα η παράδοση πακέτων από μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, επιτρέποντας στην Amazon να δοκιμάσει νέες μεθόδους ελέγχου των συστημάτων με τα οποία παραδίδει τα είδη της». Τον προηγούμενο μήνα επίσης, η αλυσίδα Wal-Mart ανακοίνωσε ότι σε χρονική διάρκεια 6-9 μηνών θα αρχίσει να χρησιμοποιεί παρόμοια σκάφη για τον έλεγχο των αποθεμάτων στις αποθήκες των . Στόχος είναι να φτάνουν τα προϊόντα στο κατώφλι των καταναλωτών περίπου μισή αφότου έχει γίνει η σχετική παραγγελία.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Φεβρουάριο ότι πέρυσι καταγράφηκαν περισσότερα από 30 επεισόδια κατά τα οποία μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη εντοπίστηκαν μέσα ή γύρω από φυλακές και βρέθηκαν σ' αυτά αντικείμενα όπως ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και συσκευές .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση