Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει στη σύγχρονη και ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει στη σύγχρονη και ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει στη σύγχρονη και ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε έργο για την υπερταχεία ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα, ύψους 223 εκατ. ευρώ από κονδύλια της , με πάνω από 196 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και 27 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Η επένδυση αυτή θα προσφέρει σύγχρονη και ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο στους χρήστες σε ολόκληρη τη χώρα, ωφελώντας περίπου 11 εκατομμύρια ανθρώπους.

 Η επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σαφές παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας της πολιτικής συνοχής που διασφαλίζει ότι κανείς δεν μένει στο περιθώριο. Χάρη σε αυτή την επένδυση, οι Έλληνες —και ιδίως εκείνοι που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές— θα επωφεληθούν από αποτελεσματική, σύγχρονη και υπερταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο.».

 Η υπερταχεία ευρυζωνικότητα θα συνεισφέρει επίσης στη άμεσων και έμμεσων θέσεων ς και επιχειρήσεων. Θα ωφελήσει τους , παρέχοντάς τους καλύτερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικού εμπορίου, τους , οι οποίοι θα επωφεληθούν από μέσα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και τους εργαζομένους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα τηλς, μειώνοντας έτσι τον χρόνο που αφιερώνουν στις μετακινήσεις τους και όπως το μίσθωμα γραφείου. Το έργο υπερταχείας ευρυζωνικότητας θα τεθεί σε λειτουργία τον Μάιο του .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση