Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Η Επιτροπή συζητάει με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τρόπους συνεργασίας για την καταπολέμηση του κορωναϊού
Η Επιτροπή συζητάει με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τρόπους συνεργασίας για την καταπολέμηση του κορωναϊού

Η Επιτροπή συζητάει με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών τρόπους συνεργασίας για την καταπολέμηση του κορωναϊού

Στο πλίσιο της ντίδρασης της Επιτροπής στην του κοροναϊού, ο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν συζήτησε μέσω τηλεδιάσκεψης με διευθύνοντες συμβούλους ευρωπαϊκών εταιρειών τηλεπικοινωνιών και με την GSMA (την ένωση φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας) σχετικά με την ανθεκτικότητα του δικτύου και την ανταλλαγή ανωνυμοποιημένων μεταδεδομένων για την μοντέλων και την πρόβλεψη της εξάπλωσης του ιού.

 Ο τόνισε την ανάγκη προστασίας των πλέον ευάλωτων καταναλωτών, όπως των πολύ μικρών, των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

 Υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι τηλεπικοινωνίες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ο επίτροπος Μπρετόν δήλωσε τα εξής: «Οι διαδραματίζουν καίριο ρόλο για τη στήριξη των Ευρωπαίων πολιτών και των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων εν μέσω αυτής της άνευ προηγουμένου κατάστασης. Όλες οι εταιρείες είναι προσηλωμένες στη δια της ομαλής λειτουργίας του ανοικτού διαδικτύου και στην παρακολούθηση και αποτροπή τυχόν συμφόρησης. Το γεγονός αυτό αποτελεί καλή είδηση για όλους τους Ευρωπαίους».

 Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών τηλεπικοινωνιών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετική αντίδραση των παρόχων περιεχομένου στην έκκληση της Επιτροπής για μείωση του φορτίου που δέχεται το δίκτυο και ανέφεραν ότι ήδη διαπιστώνουν μεγάλες βελτιώσεις.

 Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε επίσης η ανάγκη συλλογής ανωνυμοποιημένων μεταδεδομένων κινητής τηλεφωνίας για την ανάλυση των μοντέλων διάδοσης του κοροναϊού κατά τρόπο που να συνάδει πλήρως με τον ΓΚΠΔ και με τη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

 Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της προστασίας των δικτύων από κυβερνοεπιθέσεις και συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συζήτηση σχετικά με τους διάφορους τρόπους ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση