Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Η Επιτροπή χαιρετίζει τη δημιουργία ενιαίας ψηφιακής πύλης
Η Επιτροπή χαιρετίζει τη δημιουργία ενιαίας ψηφιακής πύλης

Η Επιτροπή χαιρετίζει τη δημιουργία ενιαίας ψηφιακής πύλης

Σε μια διετία, οι πολίτες και οι θα μπορούν να βρίσκουν κάθε πληροφορία, διοικητική διαδικασία και υπηρεσία υποστήριξης που συνδέεται με τα δικαιώματά τους στην Ενιαία Αγορά στη μία και μοναδική, εύκολα προσβάσιμη διαδικτυακή πύλη: «Η Ευρώπη σου». 

Το Ευρωπαϊκό και το Συμβούλιο ενέκριναν σήμερα επισήμως τον βασικό κανονισμό που θα θεσπίσει την εν λόγω ενιαία ψηφιακή πύλη.

Από το 2020, η δικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» θα καθοδηγεί πολίτες και της σε όποια πληροφορία χρειάζονται για τους ενωσιακούς ή εθνικούς σχετικά με αφορούν την εργασία, την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την εγκατάσταση επιχειρήσεων, τους φόρους ή την προσωπικού. Επιπλέον, όποιος αναζητά βοήθεια θα οδηγείται επίσης προς την καταλληλότερη προσφορά υπηρεσιών που θα επισημαίνεται με σήμα ποιότητας ως αξιόπιστη πύλη. Ο κανονισμός θα εξασφαλίσει ότι εντός πενταετίας, άνω των 20 από τις σημαντικότερες διαδικασίες θα μπορούν να διεκπεραιώνονται πλήρως ηλεκτρονικά, όπως αιτήσεις για πιστοποιητικό γέννησης, ταξινομήσεις αυτοκινήτων, εισοδήματος ή στο πανεπιστήμιο. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις δεν θα μπλοκάρονται πλέον επειδή απορρίφθηκε ο αριθμός τηλεφώνου, ο ταχυδρομικός κώδικας ή η ηλεκτρονική τους ταυτότητα, και θα ενημερώνονται σε γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν. Η αρχή «μόνον άπαξ» μειώνει τη διασυνοριακή , καθώς πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να ζητούν απευθείας ανταλλαγή δεδομένων ή εγγράφων μεταξύ των αρμόδιων αρχών. Ο κανονισμός θα δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της και θα τεθεί σε ισχύ 20 ημέρες μετά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση