Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Free wi-fi στον δήμο Βόλου
Free wi-fi  στον δήμο Βόλου

Free wi-fi στον δήμο Βόλου

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδικτυο μέσω αναμένεται να εξασφαλίσει το επόμενο διάστημα για κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, ο δήμος Βόλου.

Μέσω της υπηρεσίας, αφενός οι οικονομικά αδύναμοι που δεν έχουν ιδιωτικές συνδέσεις στο διαδίκτυο θα μπορούν να σερφάρουν μέσω του δωρεάν ασύρματου δικτύου, και αφετέρου οι επισκέπτες του Βόλου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ σε κεντρικά σημεία.

Στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιδήμαρχο, Άρη Σαββάκη, για να επιλεγούν τα μέσα στον Βόλο και τη , όπου θα εγκατασταθούν οι κεραίες που θα διασφαλίζουν τη δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Θα ακολουθήσει νέα τεχνική συνάντηση για τα σημεία και στη συνέχεια θα κατατεθεί προσφορά.

Oπως ανέφερε ο « …δεν τίθεται θέμα ακτινοβολίας με τις συγκεκριμένες κεραίες, που θα είναι ισχύος μόλις 4 watt». Σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιλεγούν συγκεκριμένα σημεία που να καλύπτουν μεγάλο μέρος του κέντρου του Βόλου και της έας Ιωνίας, ενώ στόχος είναι η κάλυψη και του λιμανιού του Βόλου με δωρεάν ασύρματο δίκτυο.

Μετά την επιλογή των σημείων όπου θα εγκατασταθούν οι κεραίες για να καλύπτουν μεγάλη περιοχή με αξιόπιστες ταχύτητες, θα γίνει η επιλογή της εταιρείας με την οποία θα συνεργαστεί ο δήμος Βόλου για την ανάπτυξη του δωρεάν ασύρματου δικτύου. Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τις 15.000 έως 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα εγκατασταθούν οι κεραίες και θα δημιουργηθεί κωδικός πρόσβασης που θα ανακοινωθεί για την είσοδο των χρηστών στο διαδίκτυο. «Μέσω του θα έχουν όλοι τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για να στείλουν ένα e-mail, να σερφάρουν σε ιστοσελίδες. Βεβαίως, δεν θα μπορούν να κατεβάζουν ταινίες ή τραγούδια», εξήγησε ο κ. Σαββάκης.

Μέχρι σήμερα, ο Βόλος δεν διαθέτει δωρεάν ασύρματο δίκτυο, πέραν της δυνατότητας που προσφέρουν , κυρίως εστίασης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Οπως τόνισε ο κ. Σαββάκης, μέσω του ασύρματου δικτύου, ο δήμος Βόλου εξετάζει τη δυνατότητα να κάνει και τουριστική προβολή, καθώς ήδη επεξεργάζεται τρόπους, προκειμένου οι τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη, να λαμβάνουν απευθείας στο κινητό τους ότι υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ και ταυτόχρονα να τους παρέχονται πληροφορίες για την περιοχή και τα τουριστικά αξιοθέατα καθώς και χάρτης για να κινηθούν στην πόλη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση