Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Έξυπνο κινητό τηλέφωνο από την Kodak
Έξυπνο κινητό τηλέφωνο από την Kodak

Έξυπνο κινητό τηλέφωνο από την Kodak

Η Kodak επιστρέφει στην με ένα κινητό τηλέφωνο φτιαγμένο ειδικά για όσους έχουν με τη .

Πρόκειται για το έξυπνο κινητό Kodak Ektra, του οποίου ο σχεδιασμός θυμίζει φωτογραφική μηχανή χάρη στον μεγάλο φωτογραφικό φακό στο πίσω μέρος του και στην όψη δέρματος. Το νέο κινητό τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει στη και στην ηπειρωτική Ευρώπη τον Δεκέμβριο και θα κοστίζει 499 . Ο αισθητήρας της πίσω κάμερας διαθέτει 21 megapixel και ο αισθητήρας της εμπρός κάμερας έχει 13 megapixel. Μπορεί το κινητό τηλέφωνο της Kodak να θυμίζει λίγο φωτογραφική μηχανή λόγω του μεγάλου πίσω φακού, ωστόσο δεν φτάνει στο επίπεδο του Lumia 1020 της Nokia, το οποίο διαθέτει αισθητήρα με 41 megapixel. Δεν διαθέτει ακόμη τους φακούς με υψηλό ζουμ που διαθέτουν τα ακριβά κινητά τηλέφωνα της Samsung. Βέβαια, το έξυπνο κινητό της Kodak διαθέτει όλες τις συνηθισμένες λειτουργίες που διαθέτουν πλέον οι των κινητών τηλεφώνων όπως αυτόματη εστίαση, σταθεροποιητή εικόνα έξι αξόνων και διάφραγμα με άνοιγμα 2.0, ενώ υποστηρίζεται λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Το κινητό διαθέτει ειδικό λογισμικό λήψης και επεξς φωτογραφιών που επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει μεταξύ λήψης πορτρέτου, χειροκίνητης λήψης, πανοραμικής, σπορ, νυχτερινής λήψης, υψηλής ευκρίνειας, τοπίου. Τα υιπα χαρακτηριστικά του κινητού τηλεφώνου της Kodak είναι αυτά που βρίσκει κανείς συνήθως σε κινητά τηλέφωνα με μέση τιμή, όπως δύο υψηλής επίδοσης επεξεργαστές 64 bit και οκτώ επεξεργαστές χαμηλής επίδοσης, τρία GB μνήμης και αποθηκευτικό χώρο 32 GB (με χρήση κάρτας microSD). Λειτουργικό σύστημα είναι το Android 6 αν και η κατασκευάστρια εταιρεία Bullitt έχει πει ότι θα το αναβαθμίζει συνεχώς.

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι πως ήταν η Kodak η εταιρεία που είχε πρώτη στη διάθεσή της την πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, την οποία είχε σπεύσει να καταχωνιάσει στις αποθήκες της ώστε να προφυλάξει την αναλογικών φιλμ όπου κυριαρχούσε. To 1975 ο κ. Στίβεν Σάσον είχε παρουσιάσει στους προϊσταμένους του στην Kodak την πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η οποία τραβούσε ασπρόμαυρες φωτογραφίες με μέγεθος 100Χ100 pixel. Ατυχώς για την Kodak, η οποία μοιραία χρεοκόπησε το 2012, τα αφεντικά του δεν είχαν εντυπωσιαστεί. «Ηταν πεπεισμένοι ότι κανείς ποτέ δεν θα ήθελε να βλέπει τις φωτογραφίες του σε μια τηλε», σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σάσον στους New York Times. Μάλλον είχαν κάνει τεράστιο λάθος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση