Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Επένδυση 31 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ταχύτερη πρόσβαση στην αγορά 15 έργων καινοτομίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 30,5 εκατ. ευρώ σε 15 καινοτομίας για την επιτάχυνση της πρόσβασής τους στην αγορά. Το τρίτο στάδιο του προγράμματος «Επιτάχυνση της Καινοτομίας» (FTI), το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015, ως μέρος του προγράμματος για την και την καινοτομία «Ορίζοντας 2020» της ΕΕ περιλαμβάνει 68 εταίρους σε 16 χώρες.

Για το διάστημα 2015- το πρόγραμμα λειτούργησε ως πιλοτική πρωτοβουλία με προϋπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ. Υποβλήθηκαν για το τρίτο στάδιο, συνολικά 403 προτάσεις από 1.700 συμμετέχοντες ενώ για όλη την περίοδο υποβλήθηκαν 903 προτάσεις. Έως σήμερα 46 προτάσεις έχουν λάβει περισσότερα από 98,7 εκατ. ευρώ συνολικά, με το 46% να αποτελούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Μεταξύ των φορέων που θα επωφεληθούν από αυτή την χρηματοδότηση βρίσκεται και το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Θα χρηματοδοτηθεί για το SURVANT με αντικείμενο την παρακολούθηση ανθρώπων και οχημάτων που συμμετέχουν σε μη κανονικά γεγονότα ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία από , δαλισμούς, επιθέσεις κ.λπ.

Τα χρηματοδοτούμενα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό φακών με έξυπνους αισθητήρες, την ανοσοδιαγνωστικής μεθόδου έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας του Lyme, ένα λέιζερ για τη του γλαυκώματος, ένα ευφυές σύστημα επιθεώρησης για την καλύτερη διαχείριση ηλεκτροφόρων των καλωδίων και την παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών τροφίμων με εξαιρετικές ιδιότητες φραγμού.

Οι επόμενες καταληκτικές ημερομηνίες της ανοικτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων είναι η 15η Μαρτίου, η 1η Ιουνίου και η 25η Οκτωβρίου

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση