Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Eκδήλωση για το διαδίκτυο στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος
Eκδήλωση για το διαδίκτυο στο Ινστιτούτο  Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Eκδήλωση για το διαδίκτυο στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Eκδήλωση με θέμ: “ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΕΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ” διοργνώνει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Παναγιώτης Μπεχράκης, με ομιλητή τον πρόεδρο και ιδρυτή του Ινστιτούτου Διαδικτυακής Ασφάλειας (CSI), Μάνο Σφακιανάκη, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, (Ηπίτου 17Β Πλάκα ).

Μέσα από την πολυετή πορεία του ως της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εμπνευστής και ιδρυτής του νεοσύστατου Ιντιτούτου Διαδικτυακής Ασφάλειας (CSI) θα αναφερθεί αναλυτικά στα προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου και θα αναδείξει θέματα τα οποία σχετίζονται με νομοθετικές ρυθμίσεις, συμπεριφορές, μύθους και πραγματικότητες που συνοδεύουν την καθημερινή πλοήγηση ενηλίκων και παιδιών στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, oι παραβατικές δραστηριότητες, όπως η στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά εγκλήματα, δεν απειλούν μόνο την οικονομία και την εθνική ασφάλεια των χωρών, αλλά έχουν άμεσες προεκτάσεις στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, καθώς απειλούν την υγεία και την ασφάλεια του πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα:

-Τί είναι το Διαδίκτυο
-Ποιές είναι οι διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου
-Τα φαινόμενα της εποχής: Εθισμός και κυβερνο στο διαδίκτυο
-Απάτες και Διαδίκτυο
-Μετάλλαξη παραδοσιακών εγκλημάτων σε ηλεκτρονικά

Το κοινό που θα παρακολουθήσει την ομιλία, θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις απορίες του και να πάρει απαντήσεις, από τον πλέον ειδικό σε θέματα παραβατικών συμπεριφορών στο διαδίκτυο και να αποκομίσει πολύτιμες πληροφορίες, ώστε να νοιώθουν ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.
Η διάλεξη είναι ανοιχτή για το κοινό, χωρίς κόστος συμμετοχής.

Η ομιλία διεξάγεται στο πλαίσιο του 3ου ΚΥΚΛΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ - του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση