Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Εφαρμογές για τουρίστες
Εφαρμογές για τουρίστες

Εφαρμογές για τουρίστες

Οι ημέρες που οι περιπλανιόνταν με έναν τουριστικό οδηγό ανά χείρας, όπου μπορούσαν να βρουν τις απαραίτητες χρήσιμες εκφράσεις για να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε μια ξένη χώρα, έχουν παρέλθει. Σήμερα η τεχνολογία παρέχει τα απαραίτητα μέσα, που διευκολύνουν την επικοινωνία μέσω εφαρμογών για «έξυπνα» τηλέφωνα, προσφέροντας πρόσβαση στα βασικά μιας ξένης γλώσσας μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Μία από τις φθηνότερες και εύκολες στη χρήση εφαρμογές για smartphone είναι το Bravolol, μια συλλογή από εκφράσεις «πρώτης ανάγκης» σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες, όπως τα κινεζικά, τα βιετναμέζικα, τα ρωσικά και τα αραβικά.

Κάθε γλωσσική εκδοχή του Bravolol περιλαμβάνει χαιρετισμούς, χρήσιμες φράσεις για τα ψώνια, το φαγητό, αλλά και για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Κάποιος μπορεί, επίσης, να εντοπίσει εύκολα τη φράση «μπορώ να σου αγοράσω ένα ποτό», εάν επιθυμεί να φλερτάρει στα ιταλικά ή τα γαλλικά. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των «αγαπημένων» εκφράσεων. Το Bravolol «λύνει τα χέρια» του μπερδεμένου τουρίστα, αφού προφέρει μέσω φωνητικής λειτουργίας τις φράσεις. Για περίπου τρία ευρώ, υπάρχει η δυνατότητα να «κατεβάσει» κανείς περισσότερο λεξιλόγιο.

Ανανεωτική είναι και η συμβολή του Google Translate, μέσω του οποίου οι μπορούν να φωτογραφίσουν το κείμενο προς μετάφραση. Η εφαρμογή εμφανίζει το μεταφρασμένο κείμενο της φωτογραφίας σε μία από τις επτά γλώσσες που υποστηρίζει.

Η εφαρμογή του Google Translate επιτρέπει στον χρήστη να μιλάει, να ζωγραφίζει και να πληκτρολογεί χαρακτήρες, ενώ διαθέτει επίσης φωνητική λειτουργία. Με λίγα χτυπήματα στην οθόνη μπορεί κανείς να συνεννοηθεί επαρκώς, αν και οι ντόπιοι πάντα εκτιμούν την προσπάθεια των τουριστών να μιλήσουν τη γλώσσα τους.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξαναχτύπησαν οι ληστές στο πρατήριο  υγρών καυσίμων στην #Αργαλαστή #Αργαλαστή #πρατήριο υγ… - https://t.co/CnXnWluUni -

  • #πυρκαγιά μαίνεται στην Θάσο #Θάσος #πυρκαγιά - https://t.co/jEyGGW9yLx -

  • Βροχερό τριήμερο στην Ελλάδα #βροχές #καταιγίδες - https://t.co/KRf0OBUpBj -

"Αλιεύοντας" την είδηση