Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / Δράση για καλύτερη ευρυζωνική υποδομή στις αγροτικές περιοχές
Δράση για καλύτερη ευρυζωνική υποδομή στις αγροτικές περιοχές

Δράση για καλύτερη ευρυζωνική υποδομή στις αγροτικές περιοχές

Βραβείο για την

Στο περιθώριο των Ημερών Ευρυζωνικότητας που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Επιτροπή εγκαινίασε χτες τα Αρμόδια Γραφεία Ευρυζωνικότητας, καθώς και εργαλειοθήκη αγροτικής ευρυζωνικότητας. Αυτή η δέσμη εργαλείων συνίσταται σε ένα δράσης 5 σημείων με συγκεκριμένες προθεσμίες, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευρυζωνική κάλυψη στις αγροτικές περιοχές της ΕΕ, διότι, επί του παρόντος, μόνον το 40 % των αγροτικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση επόμενης γενιάς σε σύγκριση με το 76 % του συνόλου των νοικοκυριών στην ΕΕ.

Επίσης, χθες βράδυ οι Επίτροποι Χόγκαν και βράβευσαν τα πέντε καλύτερα ευρωπαϊκά ευρυζωνικά έργα. Οι φετινοί νικητές προέρχονται από την , το Ηνωμένο Βασίλειο, την , τη Σουηδία και τη .

Ο eπίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, η eπίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα και η eπίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, προέβησαν σε κοινή δήλωση μετά την εναρκτήρια : «Όλοι οι της ΕΕ θα πρέπει να μπορούν να επωφελούνται από τις ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας, πράγμα που δεν συμβαίνει σήμερα, ιδίως στις αγροτικές περιοχές οι οποίες είναι λιγότερο ελκυστικές για τους επενδυτές.

Για τον λόγο αυτόν η Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην καλή συνδεσιμότητα και στηρίζει την ανάπτυξη ευρυζωνικών συνδέσεων 18 εκατομμυρίων πολιτών της υπαίθρου έως το 2020. Τα Αρμόδια Γραφεία Ευρυζωνικότητας αποτελούν σημαντικό βήμα προς την ενδιάμεση δυνητικών επενδυτών, αρχών και πολιτών.

Πρέπει να ασχολούνται με συγκεκριμένα θέματα και να βοηθούν στην πράξη με επαγγελματικά προσαρμοσμένες συμβουλές για την τόνωση των επενδύσεων στην ευρυζωνικότητα. Εγκαινιάσαμε επίσης μια «εργαλειοθήκη» για μεγαλύτερη επιτάχυνση της εν λόγω διαδικασίας και διευκόλυνση των επενδύσεων στις αγροτικές περιοχές.

Η εργαλειοθήκη αυτή θα ολοκληρωθεί κατά τα μέσα του επόμενου έτους. Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τις αγροτικές μας περιοχές ισχυρές και βιώσιμες, επιτυγχάνοντας παράλληλα, ως επιπρόσθετο όφελος, τον περιορισμό της επιβάρυνσης των πόλεών μας, πρέπει να κάνουμε περισσότερα και γρηγορότερα.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση