Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ / ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ- WORKSHOP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «SMART ENERGY»
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ- WORKSHOP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «SMART ENERGY»

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ- WORKSHOP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «SMART ENERGY»

Workshop-διημερίδα για την έξυπνη ενέργεια διοργανώνει το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ), του οποίου το επιστημονικό περιεχόμενο αφορά στα αποτελέσματα των δύο ακόλουθων έργων: Ήφαιστος μια προσπάθεια συνεργασίας Ε & Α που εστιάζεται στα Ευφυή Ενεργειακά Συστήματα Νέας Γενιάς και περιλαμβάνει επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες στον τομέα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και της Επιστήμης Υπολογιστών. Υποστηρίζεται από τη ΓΓΕΤ μέσω της Δράσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ και ΕΠΕΑ-Θ/ΚΡΗΠΙΣ, Ενότητα «Έξυπνη Ενέργεια» που εστιάζει στη διάχυση της προ-υπάρχουσας και της αναδυόμενης γνώσης στον τομέα της ευφυούς ενέργειας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η διημερίδα-Workshop θα διεξαχθεί στις 15-16 Οκτωβρίου 2015 στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Παραρτήματος Μαγνησίας στο Βόλο. Η επίσημη γλώσσα του Workshop θα είναι η αγγλική.

Το Workshop αποτελεί συνδιοργάνωση των 2 έργων του ΕΚΕΤΑ/ΙΕΤΕΘ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ και ΕΠΕΑ-Θ/ΚΡΗΠΙΣ που υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση του 2007-2013.

Το Έργο ΕΠΕΑ-Θ/ΚΡΗΠΙΣ (Ευφυής Πόλος Εξειδίκευσης και Ανάπτυξης Θεσσαλίας: Έρευνα, Καινοτομία, Στρατηγικές), Επιστημονικός Υπεύθυνος Καθ. Ηλίας Χούστης, έχει ως αντικείμενο το σχεδιασμό ενός Ευφυούς Πόλου Εξειδίκευσης και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία, που αφενός στηρίζει τη στρατηγική ανάπτυξη του ΙΕΤΕΘ και αφετέρου διαμορφώνει μια στρατηγική ευφυούς εξειδίκευσης σε τρεις βασικούς πυλώνες της οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας: Αγροτική Παραγωγή, Βιομηχανία, και Υπηρεσίες Υγείας -Ποιότητας Ζωής.

Το Έργο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΑΡΙΣΤΕΙΑ της ΓΓΕΤ και στο πλαίσιό του υλοποιείται μια πλατφόρμα προσομοίωσης ενεργειακών συστημάτων, ικανή να προβλέψει τις μελλοντικές φάσεις του δικτύου και η οποία ενοποιεί, ένα νέο μοντέλο δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με προσομοίωση και ανάλυση, κατά Προσέγγιση Δυναμικό Προγραμματισμό, θεωρία αλγορίθμων καθώς επίσης και τεχνολογίες Web Services.

Πληροφορίες για την Διημερίδα βρίσκονται στο site http://smartenergyworkshop.ireteth.certh.gr/
Πληροφορίες-επικοινωνία: κα Σταυρούλα Διβανέ και κα Τόνια Λεβέντη, 2421096740, sdivane@ireteth.certh.gr & tleventi@yahoo.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκαταστάθηκε στην Σκόπελο η βλάβη στο Skiathos Express #SkiathosExpress - https://t.co/lj6MNAN9Qj -

  • Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Παπαδιαμάντη #ΕΚΠΑ #Παπαδιαμάντης - https://t.co/DcOdP3xmc4 -

  • Χωροταξική κατανομή του βοσκότοπων #βοσκότοποι - https://t.co/pfeyKBVxdV -

"Αλιεύοντας" την είδηση