Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Διημερίδα για τον ψηφιακό πολίτη του μέλλοντος
Διημερίδα για τον ψηφιακό πολίτη του μέλλοντος

Διημερίδα για τον ψηφιακό πολίτη του μέλλοντος

Διημερίδα με τίτλο «ΑΗΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ» διοργανώνεται στις 9 -10 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα.

Η διημερίδα που αφορά εκπαιδευτικούς και γονείς, διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, τη
«Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», το Κέντρο Ψυχικής Υγείας – Γενικό Βόλου και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η διημερίδα έχει σαν στόχο να παρουσιάσει τη θετική και τη δημιουργική χρήση της τεχνολογίας, ενώ αναλύει και την ανάπτυξη προβληματικών συμπεριφορών σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες με στόχο την πρόληψή τους.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου καταξιωμένοι επιστήμονες στα επιστημονικά πεδία των νέων τεχνολογιών, της εκπαίδευσης και της ανθρώπινης συμπεριφοράς συμμετέχουν με ομιλίες, διαδραστικά εργαστήρια τεχνολογίας (ρομποτική, 3D Printing, κ.ά.), σεμινάρια προς εκπαιδευτικούς-γονείς σε ειδικά θέματα (εθισμός στο διαδίκτυο, κυβερνο, digital parenting κ.ά.).

Αναλυτικά στοιχεία για τη διημερίδα, τους στόχους του και τις προοπτικές της, θα αναλύσουν, ο και Αλμυρού και πρόεδρος του Δ.Σ. της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ» Ιγνάτιος, ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, οργανωτικός του φορέα και ο δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, στη Τύπου την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού ( Κ. Καρτάλη και Ανθίμου Γαζή).

"Αλιεύοντας" την είδηση