Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » «Biko»: Νέο app επιβραβεύει ποδηλάτες
«Biko»: Νέο app επιβραβεύει ποδηλάτες

«Biko»: Νέο app επιβραβεύει ποδηλάτες

Θα ήθελες να πληρώνεις τον καφέ, το φαγητό ή ακόμα και το εισιτήριό σου σε θεατρικές παραστάσεις φθηνότερα; Τότε, πάρε το ποδήλατό σου μέχρι την καφετέρια, το ή ακόμα και την συναυλία και η νέα υπηρεσία «Biko», κατάλληλη τόσο για iOS όσο και για Android κινητά, θα σε επιβραβεύσει καταλλήλως με προσφορές σε διάφορα τοπικά καταστήματα.

Η ιδέα της startup εταιρείας «Biko» με έδρα την Μπογκοτά της Κολομβίας είναι να ενθαρρύνει τους κατοίκους σε πόλεις με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους ποδήλατα μέσω της ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα που δημιούργησαν οι κ.κ. Πάμπλο Σάφι, Ενρίκε Κουεγιάρ και Εμίλιο Πόμπο.

Μπορεί η Μπογκοτά να είναι μακριά από την Αθήνα, αλλά η πρωτεύουσά μας ταλαιπωρείται επίσης από μποτιλιαρίσματα γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την προοπτική η υπηρεσία να είναι προσεχώς διαθέσιμη και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Κάτι που είναι μέσα στα σχέδια των ιδρυτών, οι οποίοι ήδη αναζητούν επενδυτές ώστε η εφαρμογή να λειτουργεί στο μέλλον και πέρα από τα στενά όρια της Κολομβίας.

Με σκοπό να προωθήσουν την ποδηλατική κουλτούρα στις χαοτικές πόλεις, οι ιδρυτές της εταιρείας και του αντίστοιχου application εντοπίζουν τη διαδρομή των ποδηλατών-χρηστών της υπηρεσίας και τους επιβραβεύουν με εκπτώσεις σε τοπικά μαγαζιά.

Η «Biko» εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες των υπηρεσιών στα κινητά και εντοπίζουν τις διαδρομές που επιλέγουν οι ποδηλάτες. Επειτα αναλύουν τις αποστάσεις και προτείνουν στον ποδηλάτη το πιο κοντινό κατάστημα με τον οποίο συνεργάζονται και στο οποίο ο χρήστης θα απολαύει μειωμένες τιμές.

Ανάμεσα στους είκοσι συνεργάτες της «Biko» είναι τα Starbucks και Burger King, ενώ προχωρά σε συνεργασίες με θέατρα και συναυλίες με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού.

Η κοινωνική επιτρέπει στους ποδηλάτες να μοιράζονται μεταξύ τους πληροφορίες για τις διαδρομές που κάνουν, όπως για παράδειγμα αν σε κάποια περιοχή υπάρχει έλεγχος από την αστυνομία ή αν είναι ασφαλή για να παρκάρει ο ενδιαφερόμενος το ποδήλατό του. Μέσω της υπηρεσίας οι ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τυχόν που μπορεί να εκτελούνται στους δρόμους της Μπογκοτά, τα οποία μπορεί να σταθούν εμπόδιο.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση