Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Aυτός ο «σωλήνας» θα παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού από τον ωκεανό
Aυτός ο «σωλήνας» θα παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού από τον ωκεανό

Aυτός ο «σωλήνας» θα παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού από τον ωκεανό

Όχι δεν είνι έν υπερσύγχρονο . Αυτός ο «σωλήνας» που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, σχεδιάστηκε για την Land Art Generator Intiative 2016 από τους μηχανικούς της εταιρείας Khalili και αφαλατώνει το θαλασσινό νερό για να παράγει πόσιμο νερό.
  Το concept – ένα μείγμα από καλλιτεχνικές, τεχνολογικές και αρχιτεκτονικές ιδιότητες – σχεδιάστηκε να επιπλέει στα ανοικτά των ακτών της Σάντα Μόνικα της «υπενθυμίζοντάς μας την εξάρτησή μας από το νερό και την ανάγκη να εκτιμήσουμε την αξία αυτού του σπουδαίου δώρου που είναι ζωτικής σημασίας», επισημαίνουν οι .

Οι της Khalili  συμπληρώνουν ότι ο «σωλήνας» δεν είναι μόνο ένα αρχιτεκτονικό και τεχνολογικό σύστημα, αλλά λειτουργεί και ως ένας χώρος για επισκέπτες όπου θα μπορούν να χαλαρώσουν βλέποντας την πανοραμική θέα στον ωκεανό.

Τα  ηλιακά πάνελ του παρέχουν ενέργεια για την άντληση θαλασσινού νερού μέσω μιας διαδικασίας ηλεκτρομαγνητικής διήθησης, με ταυτόχρονη υγρού σε ένα λουτρό άλατος με φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτή η διαδικασία παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού για την πόλη χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ηλεκτρομαγνητικής  αφαλάτωσης.

«Η ηλεκτρομαγνητική διήθηση χρησιμοποιεί ένα απομονωμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε σωλήνες στους οποίους κυκλοφορεί θαλασσινό νερό, και διαχωρίζει τα άλατα και τις ακαθαρσίες. Η διαδικασία είναι ταχεία και υψηλής ενεργειακής απόδοσης» λένε οι μηχανικοί.

Οι διαδικασίες που θα πραγματοποιούνται μέσα στον «σωλήνα» θα παρέχουν πόσιμο νερό στο δημοτικό δίκτυο σωληνώσεων της πόλης και καθαρό νερό με 12% περτικότητα σε αλάτι που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ιαματικά λουτρά. Ενώ το πόσιμο νερό διοχετεύεται στην ακτή, το αλμυρό νερό τροφοδοτεί τα λουτρά προτού κατευθυνθούν πίσω στον ωκεανό μέσα από ένα «έξυπνο σύστημα απελευθέρωσης».

Η πρόταση έχει υποβληθεί για την Land Art Generator Intiative 2016 – μια της οποίας  oδιεθνής σχεδιασμός συμμετοχών παρέχει μια ευκαιρία για τους δημιουργούς να προβληματιστούν σχετικά με τη των ενεργειακών υποδομών.  Οι νικητές του διαγωνισμού της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2016.

πηγή:klik.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση