Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Apple: Απαραίτητη η ενημέρωση λογισμικού με λειτουργικό iOS
Apple: Απαραίτητη η ενημέρωση λογισμικού με λειτουργικό iOS

Apple: Απαραίτητη η ενημέρωση λογισμικού με λειτουργικό iOS

 

H εταιρεία Apple προτρέπει όλους τους χρήστες που είναι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό να ενημερώσουν το λογισμικό τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί θέμα ασφαλείας από κακόβουλους χάκερς.

Το θέμα προέκυψε μόλις εντοπίστηκε ένα σφάλμα στο λογισμικό, το οποίο κάνει τους κωδικούς ασφαλείας “ευάλωτους” και αφήνει παράθυρο στους να τους υποκλέψουν και να τρέξουν στις συσκευές κακόβουλο λογισμικό.

Μάλιστα η Apple προειδοποιεί τους κατόχους-χρήστες συσκευών με λειτουργικό iOS πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο αν δεν κάνουν ενημέρωση στο λογισμικό του κινητού τους, η οποία είναι απαραίτητη για να «κλείσει» το κενό ασφαλείας που επιτρέπει την υποκλοπή κωδικών κι άλλων σημαντικών προσωπικών πληροφοριών με μόλις ένα «μολυσμένο» μήνυμα κειμένου.

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, αυτό το κενό ασφαλείας επιτρέπει στους να έχουν πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές πληροφορίες, στέλνοντας απλά ένα μήνυμα κειμένου στους κατόχους iPhone, αλλά και όλων των συσκευών που λειτουργούν με iOS, όπως iPhones, iPads και iPod Touch, ενώ δεν μένει ανεπηρέαστο ούτε το λειτουργικό σύστημα που τρέχει σε υπολογιστές Mac. Εξαιρέσεις αποτελούν τα νέα iOS 9.3.3 και El Capital 10.11.6, σύμφωνα με τον Independent.

Μόλις γίνει η λήψη του συγκεκριμένου «μολυσμένου» μηνύματος, οι μπορούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή, επηρεάζοντας τη μνήμη της, κάτι που τους επιτρέπει να κλέψουν πληροφορίες, όπως προσωπικοί κωδικοί ασφαλείας για emails και άλλα.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τέλος Ιουνίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» - https://t.co/SjL0VtPdrs -

  • Νέος Πρύτανης του Π.Θ. ο Χαράλαμπος Μπιλλίνης #πρύτανηςΠανεπιστημίουΘεσσαλίας - https://t.co/i4FWLwv6PM -

  • Στον Βόλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας #ΔημήτρηςΚουτσούμπας - https://t.co/GZISPk1xLM -

"Αλιεύοντας" την είδηση