Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Apple: Απαραίτητη η ενημέρωση λογισμικού με λειτουργικό iOS
Apple: Απαραίτητη η ενημέρωση λογισμικού με λειτουργικό iOS

Apple: Απαραίτητη η ενημέρωση λογισμικού με λειτουργικό iOS

 

H ετιρεί προτρέπει όλους τους χρήστες που είναι κάτοχοι συσκευών με λειτουργικό iOS να ενημερώσουν το λογισμικό τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί θέμα ασφαλείας από κακόβουλους χάκερς.

Το θέμα προέκυψε μόλις εντοπίστηκε ένα σφάλμα στο λογισμικό, το οποίο κάνει τους κωδικούς ασφαλείας “ευάλωτους” και αφήνει παράθυρο στους χάκερς να τους υποκλέψουν και να τρέξουν στις συσκευές κακόβουλο λογισμικό.

Μάλιστα η προειδοποιεί τους κατόχους-χρήστες συσκευών με λειτουργικό iOS πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο αν δεν κάνουν στο λογισμικό του κινητού τους, η οποία είναι απαραίτητη για να «κλείσει» το κενό ασφαλείας που επιτρέπει την υπο κωδικών κι άλλων σημαντικών προσωπικών πληροφοριών με μόλις ένα «μολυσμένο» κειμένου.

Όπως προειδοποιούν οι ειδικοί, αυτό το κενό ασφαλείας επιτρέπει στους χάκερς να έχουν σε όλες τις προσωπικές πληροφορίες, στέλνοντας απλά ένα κειμένου στους κατόχους iPhone, αλλά και όλων των συσκευών που λειτουργούν με iOS, όπως iPhones, iPads και iPod Touch, ενώ δεν μένει ανεπηρέαστο ούτε το λειτουργικό σύστημα που τρέχει σε υπολογιστές Mac. Εξ αποτελούν τα νέα iOS 9.3.3 και El Capital 10.11.6, σύμφωνα με τον Independent.

Μόλις γίνει η λήψη του συγκεκριμένου «μολυσμένου» μηνύματος, οι χάκερς μπορούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή, επηρεάζοντας τη μνήμη της, κάτι που τους επιτρέπει να κλέψουν πληροφορίες, όπως προσωπικοί κωδικοί ασφαλείας για emails και άλλα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση