Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Απονομή Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας
Απονομή Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας

Απονομή Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας

«Εχετε μια αγαπημένη ταινία; Ένα βιβλίο που σας άλλαξε την ζωή;» Αναρωτήθηκε ο Jimmy Αθανασόπουλος απευθυνόμενος στην κατάμεστη από νέο κόσμο αίθουσα της Στέγης όπου λάμβανε χ η απονομή των φετινών Ελληνικών Βραβείων Επιχειρηματικότητας του ομίλου Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (ΤΗΙ).

Για μερικά δευτερόλεπτα επικρατεί απόλυτη σιωπή στο ακροατήριο μέχρι ο πρόεδρος του θεσμού να ολοκληρώσει την σκέψη του. « Πριν φτάσει σε εσάς ξεκίνησε σαν μια ιδέα. Αυτές τις αυθεντικές πρωτότυπες ιδέες που είναι ο σπόρος κάθε επιχείρησης. Σήμερα γιορτάζουμε για όλες αυτές τις ιδέες που μετατράπηκαν σε ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση.»

Η φιλοδοξία των 1. συμμετεχόντων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με τις 10 φιναλίστ ομάδες να δδικούν μια θέση στο βάθρο των τριών νικητών που θα λάμβαναν το χρηματικό έπαθλο ύψους 1.250.000 . Χρήματα που θα εξασφάλιζαν την βιωσιμότητα της επιχείρησης για εύλογο χρονικό διάστημα εως οτου επιτευχθουν οι οικο στόχοι που είχαν τεθεί κατά την εκπόνηση του επιχειρηματικό σχεδίου.

Οι νικητές για το 2016 έλαβαν το από τον Πρόεδρος της κ.Προκόπη Παυλόπουλο και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών κλάδων, από φιλοξενία και  μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως μετεωρολογία.

Η πρώτη ομάδα που βραβεύτηκε ήταν η blueground, μια αλυσίδα πλήρως επιπλωμένων και εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, σπιτιών και βιλλών βασιζόμενη στη μετατροπή υπαρχόντων ακινήτων. Η εταιρία λειτουργεί όπως ένα ξενοδοχείο με τη διαφορά ότι αντί να έχει δωα σε ένα μεμονωμένο κτίριο, λειτουργεί ανεξάρτητες κατοικίες διεσπαρμένες στις πόλεις που δραστηριοποιείται.

Το δεύτερο έλαβε το bubbllz μία mobile εφαρμογή που επιβραβεύει τους χρήστες για τα social post τους.Οι χρήστες απλά βγάζουν μια φωτογραφία ή selfie με το προϊόν που αγοράζουν και δημιουργείται ένας κωδικός ανταμοιβής. Η φωτογραφία ανεβαίνει στα social media, και οι χρήστες ανταμείβονται άμεσα,  με , κουπόνια,διαγωνισμούς, loyalty πόντους και ειδικές προσφορές.

Το τρίτο βραβείο έλαβε η Raymetrics και στοχεύει στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός εξελιγμένου, ιδιαίτερα καινοτόμου, νέας γενιάς τρισδιάστατου σεϊλόμετρου (ceilometer). Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες, το συγκεκριμένο σύστημα θα είναι σε θέση να παρέχει τρισδιάστατη απεικόνιση της νέφωσης στον εναέριο χώρο ενός αεροδρομίου καθώς και το ύψος βάσης των νεφών σε οποιοδήποτε σημείο. Επιπλέον, θα είναι σε θέση να παρέχει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο το ύψος του ατμοσφαιρικού οριακού στρώματος και της ορατότητας σε κάθε δυνατή κατεύθυνση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση