Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Αποκαλύφθηκε ο «πατέρας» του bitcoin
Αποκαλύφθηκε ο «πατέρας» του bitcoin

Αποκαλύφθηκε ο «πατέρας» του bitcoin

Ο 45χρονος Αυστραλός Κρεγκ Στίβεν Ράιτ φαίνεται πως είναι πράγματι ο του , του κρυπτογραφημένου ψηφιακού νομίσματος, που μέχρι τ ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο Σατόσι ακαμότο.

Έχει ειδικότητα στους ηλεκτρονικούς υπο και είναι ο που τον Οκτώβριο του 2008 δημοσίευσε «λευκή βίβλο», στην οποία παρουσιαζόταν για πρώτη φορά η τεχνολογία του ψηφιακού νομίσματος.

Η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε παρά τη θέλησή του αλλά χωρίς επαρκείς τον Δεκέμβριο και τώρα έρχεται ο ίδιος να το παραδεχτεί. Την πληροφορία μεταδίδουν το , το περιοδικό Economist και το GQ Magazine. Επικαλούνται που δημοσίευσε ο ίδιος τη Δευτέρα, στην οποία παραθέτει στοιχεία σχετικά με την κρυπτογραφημένη ταυτότητα του νομίσματος, από τα οποία αποδεικνύεται και η δική του ταυτότητα.

Όπως επισημαίνει ο Economist, το έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον δημιουργό του, που σταμάτησε να ασχολείται με αυτό πριν από λίγα χρόνια και άφησε στους συνεχιστές του το πεδίο ελεύθερο για να δημιουργήσουν πολύ περισσότερους κώδικες από τον ίδιο. Παραμένουν, πάντως, ορισμένες αμφιβολίες και ίσως δεν καταστεί ποτέ δυνατόν να εξακριβωθεί με βεβαιότητα η ταυτότητα του δημιουργού του bitcoin.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση