Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ » Αμοιβές έως και 200.000 δολ. δίνει η Apple για εύρεση σφαλμάτων
Αμοιβές έως και 200.000 δολ. δίνει η Apple για εύρεση σφαλμάτων

Αμοιβές έως και 200.000 δολ. δίνει η Apple για εύρεση σφαλμάτων

Η εταιρεία Apple σκοπεύει να δώσει αμοιβές μέχρι και 200.000 δολαρίων (180.000 περίπου) σε ερευνητές που θα εντοπίσουν σημαντικά τεχνικά σφάλματα στα προϊόντα της, ακολουθώντας το παράδειγμα δεκάδων εταιρειών που ήδη προσφέρουν χρηματικά βραβεία για στην ανακάλυψη ελαττωμάτων στα προϊόντα τους.

Η εταιρεία των iPhone και των iPad παρέθεσε στο πρακτορείο Reuters τις λεπτομέρειες για το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και τις μεγαλύτερες αμοιβές που έχουν δοθεί έως τώρα σε συγκεκριμένους τομείς. Η δημοσιοποίηση του σχεδίου θα γίνει επίσημα σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στο ετήσιο συνέδριο Black Hat, που αφορά την κυβερνοασφάλεια, και το οποίο διοργανώνεται φέτος στο Λας Βέγκας.

Στο ξεκίνημά του, το πρόγραμμα θα απευθυνθεί αποκλειστικά σε καμιά εικοσαριά περίπου ερευνητές, τους οποίους θα προσκαλέσει η Apple να βοηθήσουν στην αναγνώριση σφαλμάτων ασφαλείας που εντοπίζονται δύσκολα. Οι ερευνητές ανήκουν σε μεγαλύτερη ομάδα ειδικών που έχουν βοηθήσει την εταιρεία να αναγνωρίσει σφάλματα στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν ανταμειφθεί για τις αυτές, είπε η εταιρεία.

Η ύψιστη κατηγορία σφαλμάτων, όπου προσφέρονται αμοιβές μέχρι και 200.000 δολάρια, είναι για το λογισμικό της εταιρείας, το οποίο εμποδίζει μη εξουσιοδοτημένα προγράμματα να εκκινήσουν, όταν ενεργοποιείται μια συσκευή iOS («secure boot» firmware).

Μεταξύ των εταιρειών που ήδη προσφέρουν αμοιβές για τέτοιες είναι και οι AT&T, Facebook, Google, Microsoft,Tesla και Yahoo.

Η Microsoft, η οποία έχει δώσει συνολικά 1,5 εκατ. δολάρια (1,34 εκατ. ευρώ) σε αμοιβές από τότε που ξεκίνησε ένα παρόμοιο πρόγραμμα πριν από τρία χρόνια, προσφέρει επίσης και αμοιβές για την αναγνώριση πολύ συγκεκριμένων σφαλμάτων. Η μεγαλύτερη αμοιβή που έχει δώσει ποτέ είναι 100.000 δολάρια (89.843 ευρώ), δύο φορές.

Εταιρείες, όπως αυτή του Facebook, προσφέρουν αμοιβές για ευρείας κλίμακας λογισμικών αδυναμιών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση