Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αντίκες για το 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου
Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αντίκες για το 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Ζεσταίνουν τις μηχανές τους οι αντίκες για το 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Μαγικές εικόνες θα ζήσουν οι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων –αντίκα στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 αφού το περίφημο 10ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods ), που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης σε Ελλάδα και , θα επισκεφτεί και φέτος μαγικούς προορισμούς, όπως   ο Βόλος (εκκίνηση από κτίριο «Παπαστράτος» και τερματισμός 1ης μέρας), τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, η λίμνη Κάρλα και η περιοχή της Λάρισας (τερματισμός).

Ο πρόεδρος του Δικτύου «Περραιβία», Κώστας Σκριάπας, δήλωσε : “το φετινό 10ο επετειακό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πρόεδρου της ΛΕΚΑΜ Γεώργιου Τσάλιου, που χάθηκε πρόσφατα και που είναι ο που απογείωσε τις δράσεις και τη φήμη της Λέσχης εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωσε μεγάλους αγώνες και αναδιαμόρφωσε τον ρόλο που επιτελεί η κλασσική αυτοκίνηση στην Ελλάδα”.

Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που θεσμοθετήθηκε το 2011 από το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου-ΛΕΚΟΒ ,αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης και διαφημίζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλία ,αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο , από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το , ζεσταίνουν από τώρα τις μηχανές των κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα και όλες οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, σχετικά με τη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού 10ου Ιστορικού Ράλι Όλυμπου 2021 (The Historic Rally of Olympian Gods ) -26η Μακεδονική Πλοήγηση ,που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στη Θεσσαλία .

Πρέπει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ, για την προστασία των συμμετεχόντων και των θεατών , από τον -19.

Το περίφημο αυτό Ράλι διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ( ), σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ) , με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων) , του Δήμου Λαρισαίων ,του Δήμου Ελασσόνας και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, όπως πέρυσι με 102 συμμετοχές, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές αδρεναλίνης.

Το Πήλιο, η λίμνη Κάρλα, ο Βόλος και η Λάρισα οι μαγικοί προορισμοί για φέτος

Φέτος, το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου , με απόφαση των Διοργανωτών, θα ξεκινήσει, μετά από πολλά χρόνια, από το Βόλο (παραλία-κτίριο «Παπαστράτος»), το Σάββατο 9 Οκτ. 2021 και 11.00 και με προορισμό τα ι πανέμορφα χωριά του Πηλίου με τα μοναδικά τοπία , τη μεγάλη ιστορία και τα πασίγνωστα ποιοτικά τοπικά προϊόντα , ενώ ο μεγάλος τερματισμός θα γίνει στο της Λάρισας, την επόμενη μέρα , την 10 Οκτωβρίου 2021 και 14.00 .

Οι διαδρομές του Ράλι είναι οι εξής:

1Η μέρα –Σάββατο 9 Οκτ 2021-

Βόλος -Εκκίνηση-Κτίριο «Παπαστράτος»- ώρα 11.00 π.μ.- Ανακασιά- Άνω Βόλος- Κατηχώρι – Πορταριά- Χάνια- Μακρυράχη- Ανήλιο- Άγιος Δημήτριος- Μούρεσι –Τσαγκαράδα- Ξουρίχτι- Μηλιές- Βυζίτσα ( Στάση για ανασυγκρότηση και γεύμα- Επίσκεψη στον αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Εσπερίδες»)- Πινακάτες- Άγιος Γεώργιος Νηλείας- Άγιος Βλάσιος- Άνω Λεχώνια- Κ. Λεχώνια- Αγριά-Βόλος (τερματισμός 1ης μέρας).

2η μέρα – 10 Οκτ. 2021

Βόλος –Εκκίνηση( Ξενοδοχείο Volos Palace)- ώρα 11.00 π.μ.

Μελισσάτικα- Γλαφυρές- Κερασιά- Κανάλια Δήμου Ρ. Φεραίου( επίσκεψη και ξενάγηση στο Εκθεσιακό Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας )- Στεφανοβίκειο-ΠΕΟ Βόλου –Λάρισας- Λάρισα (τερματισμός 14.00 – απονομές ).

Επίσκεψη στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας

Με πρωτοβουλία της διοργάνωσης και σε συνεννόηση με τον Φορέα Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου-Δέλτα Πηνειού (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.Δε.Πη., το Ράλι Ολύμπου , θα κάνει μια μεγάλη στάση στο Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας , στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου θα γίνει ξενάγηση από τα στελέχη του Φορέα στους υπερσύγχρονους χώρους του Κέντρου και παρουσίαση της ιστορίας της λίμνης ,αλλά και της σημασίας της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, ως του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου των Βαλκανίων.

Σημειώνεται ότι η λίμνη Κάρλα , αποτελεί μέγιστο αναπτυξιακό εργαλείο για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας και παραγωγής στην παρακάρλια περιοχή, αλλά και σημείο αναφοράς για εναλλακτικές τουριστικές δραστηριότητες.

 

Ράλι των Ολύμπιων θεών- Ένας θεσμός ,διαφήμιση για την Ελλάδα

Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την (έδρα του Δικτύου «Περραιβία») , τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς ,όπως το Ν/Δ Όλυμπο, την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τη , τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Βόλο, δεκάδες χωριά του Πηλίου , το Τρίκερι ,.τα παράλια του Ν. Λάρισας, την Αγιά , τη Δεσκάτη , εκατοντάδες χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων ,γυναικείους συνεταιρισμούς κ.ά. , κάνοντας γνωστή την «άγνωστη» ,πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό ,αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Πρόκειται, όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΛΕΚΑΜ :-πρόεδρος Κουτουνίδης Νίκος Κιν.6975-906952

Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”: πρόεδρος  Κ. Σκριάπας 6974-881944 , skriapask@gmail.com

Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : πρόεδρος  Νικ. Γκανάκης 6944-479588

ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος): πρόεδρος  Τέλης Δουλόπουλος ,Τηλέφ. 6972-922266,

Πληροφορίες στο : www.perrevia.net.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση