Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ζαγόρι, Δολίχη και Ασβεστόπετρα οι νέοι αγωνιστικοί προορισμοί των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου
Ζαγόρι, Δολίχη και Ασβεστόπετρα οι νέοι αγωνιστικοί προορισμοί των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου

Ζαγόρι, Δολίχη και Ασβεστόπετρα οι νέοι αγωνιστικοί προορισμοί των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου

Παρά το θέρος, οι αγώνες δρόμου σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να γίνονται με αμείωτους ρυθμούς. Το ίδιο αμείωτη συνεχίζει τη δράση του και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου.
Ο σημαντικότερος αγώνας που έγινε αυτή τη βδομάδα ήταν το 9ο Zagori Mountain Running που περιλάμε αγώνες 80 και 44 χιλιομέτρων το Σάββατο, 21 και 10 χιλιομέτρων την Κυριακή και προσέλκυσε 4ψηφιο αριθμό trail runners. Στον αγώνα των 80 χιλιομέτρων ο Απόστολος Μπαρμπούλης τερμάτισε 123ος με χρόνο 16 ώρες 41'20.
Ήταν ένας ιδιαίτερα επίπονος αγώνας, που ξεκίνησε από τις 4.30 το πρωί του Σαββάτου και 226 δρομείς πήραν εκκίνηση. Στις 6.00 το πρωί του Σαββάτου δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 44 χιλιομέτρων, και 5 ώρες, 23 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα μετά έφτασε 8ος στον τερματισμό ο Χρήστος Αγνουσιώτης. Ο Δημήτρης με χρόνο 7 ώρες 56'26 κατέλαβε την 127η θέση, ενώ ήταν 10ος στην κατηγορία άνω των 50 ετών. Εκκίνηση πήραν 302 δρομείς.
Παρά την καταπόνηση της προηγούμενης μέρας, ο Χρήστος Αγνουσιώτης την Κυριακή έτρεξε και στον αγώνα των 21 χιλιομέτρων. Τερμάτισε 11ος με 2.01.52 μεταξύ των 506 συμμετεχόντων. Με 545 δρομείς έγινε ο αγώνας 10 χιλιομέτρων του 9ου Zagori Mountain Running, και πολύ καλή ήταν η εμφάνιση των δύο δρομέων του ΣΔΥ Βόλου που έτρεξαν τη διαδρομή. 22ος με χρόνο 56'18 τερμάτισε ο Στέργιος Κουσκουρίδας (3ος στην ηλικιακή κατηγορία), και 32ος με 58'01 ο Θωμάς Μαλιαχόβας. Έτσι ο ΣΔΥΒ έτρεξε και στις 4 αποστάσεις της διοργάνωσης.
Στις 6.00 το πρωί του Σαββάτου δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα των 44 χιλιομέτρων, και 5 ώρες, 23 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα μετά έφτασε 8ος στον τερματισμό ο Χρήστος Αγνουσιώτης.
Ο Δημήτρης με χρόνο 7 ώρες 56'26 κατέλαβε την 127η θέση, ενώ ήταν 10ος στην κατηγορία άνω των 50 ετών. Εκκίνηση πήραν 302 δρομείς.

Στη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Αμβρόσιος Δημητριάδης στον 3ο Ορεινό Αγώνα Προφήτη Ηλία 7,5 χιλιομέτρων που έγινε στην Ασβεστόπετρα Κοζάνης το απόγευμα του Σαββάτου, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις. Ο χρόνος του, 40'07.

Στη Δολίχη Ελασσόνας
Στη Δολίχη Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Δόλιχος Δρόμος, ένας αγώνας που πέτυχε μέσα σε μία χρονιά τριπλασιασμό των συμμετοχών χάρη στην όμορφη διοργάνωση και τα αξιοθέατα που προσφέρει η περιοχή και αναδεικνύονται στους επισκέπτες. Αυτός ήταν ο λόγος που οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου ταξίδεψαν και μετείχαν δείχνοντας την προτίμησή τους και φέτος στον αγώνα. Στις απονομές η διοργάνωση επιφύλασσε στον ΣΔΥΒ τιμητική βράβευση με ονομαστικό κύπελλο και ο σύλλογος την ευχαριστεί.

Το ξεκίνημα των αγώνων έγινε με τη διαδρομή των 4.500 μέτρων, και μαζί έγινε και το ξεκίνημα των διακρίσεων καθώς ο Γιάννης Κλόκας τερμάτισε νικητής στη γενική κατάταξη. Ακολούθησε ο Κώστας Παλάντζας 6ος, ο Βασίλης Ζαφειρίου και η Μαρία Μακροθανάση. Στη συνέχεια διεξήχθη ο αγώνας των 10.500 μέτρων, και μάλιστα πολλοί δρομείς έτρεξαν και σε αυτή την απόσταση ενώ προηγουμένως είχαν τρέξει και στη μικρότερη. Νικήτρια στον αγώνα στη γενική κατάταξη των γυναικών αναδείχθηκε η Κατερίνα Καραντζιά. Μαζί της τερμάτισε ο Κώστας Παλάντζας. 4η ακολούθησε η Μαρία Μακροθανάση. Στο τέλος έγινε στον Βυζαντινό Ναό του Σωτήρος που χρονολογείται από τις αρχές του 13ου Αιώνα, καθώς και στο λαογραφικό μουσείο Δολίχης.

Δρομείς του ΣΔΥΒ θα τρέξουν την Κυριακή στον 6ο Αγώνα Με Θέα στο Αιγαίο στον Αγιόκαμπο Λάρισας, και στον 3ο Ορεινό Αγώνα δρόμου Αγίας Παρασκευής Πεπονιάς Κοζάνης. Τέλος, οι συνεχίζονται και για τους αγώνες που αναφέρονται παρακάτω. Οι εγγραφές γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια και ανανέωσε την απόφαση το νέο ΔΣ του ΣΔΥΒ τον Σεπτέμβριο του 2018, προκειμένου να διευκολύνονται τα μέλη άμεσα και καθημερινά στην τακτο κάθε διαδικαστικού θέματος.

8o Skiathos Trail Run 2019 Στα του Παπαδιαμάντη 22 Σεπτεμβρίου. Ημιμαραθώνιος και 10 χιλιόμετρα ( συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε αγώνα), παιδικοί αγώνες δωρεάν. Λήξη εγγραφών 17/9. Θα οργανωθεί εκδρομή από τον ΣΔΥ Βόλου.

13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 21-22 Σεπτεμβρίου. Διήμερη εκδρομή με λεωφορείο. Αποστάσεις 30, 10 και 5 χιλιόμετρα με συμμετοχής αντίστοιχα 12, 10 και 8 ευρώ.

8ος Αγώνας Δρόμου «Τρέχω για την » 13 Οκτωβρίου. Απόσταση 8 χιλιόμετρα, δωρεάν συμμετοχή και πλήθος παροχών για τους 2.000 δρομείς. Θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο.

Με 150 δρομείς ο ΣΔΥ Βόλου θα συμμετέχει στους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας στις 9 και 10 Νοεμβρίου. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν, και ο σύλλογος λόγω της τεράστιας ζήτησης κρατά λίστα αναμονής για θέσεις που θα πιθανό να υπάρξουν στο προσεχές διάστημα.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση