Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ύποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ελληνίδα αθλήτρια
Ύποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ελληνίδα αθλήτρια

Ύποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ελληνίδα αθλήτρια

Η χρήση απαγορευμένων ουσιών αποτελεί μάστιγα του παγκοσμίου αθλητισμού. Στο πρόσφατο παγκόσμιο στίβου του υ πραγματοποιήθηκαν 1.513 και, φυσικά, βρέθηκαν… παραβάτες.

Ανάμεσα στα , σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει, τουλάχιστον, ένα που αφορά Ελληνίδα αθλήτρια. Βέβαια πρόκειται για το πρώτο δείγμα και, όπως είναι γνωστό, η αθλήτρια έχει δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο και του δεύτερου δείγματος.

Ο ΣΕΑΣ, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει «σταυροφορία» κατά των απαγορευμένων ουσιών. Υπάρχουν, όμως, αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι χωρίς να πετυχαίνουν ιδιαίτερα υψηλές επι, καταφεύγουν στο προκειμένου να πιάσουν τα όρια και να είναι παρόντες σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η τελευταία ύποπτη, για χρήση ουσιών, περίπτωση. Στο παγκόσμιο του υ δεν κατάφερε να κάνει, ούτε στο ελάχιστο, αισθητή την παρουσία της. Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ ενημέρωσε τους ανθρώπους του ΣΕΑΣ ότι υπάρχει θετικό δείγμα Ελληνίδας και μένει, εφόσον επιθυμεί η αθλήτρια, η εξέταση του δεύτερου δείγματος για να αποδειχθεί ή όχι η ενοχή. Η ουσία που βρέθηκε είναι η ερυθροποιητίνη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση