Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ύποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ελληνίδα αθλήτρια
Ύποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ελληνίδα αθλήτρια

Ύποπτη για χρήση απαγορευμένων ουσιών Ελληνίδα αθλήτρια

Η χρήση απαγορευμένων ουσιών αποτελεί μάστιγα του παγκοσμίου αθλητισμού. Στο πρόσφατο παγκόσμιο στίβου του Λονδίνου πραγματοποιήθηκαν 1.513 και, φυσικά, βρέθηκαν… παραβάτες.

Ανάμεσα στα δείγματα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει, τουλάχιστον, ένα που αφορά Ελληνίδα αθλήτρια. Βέβαια πρόκειται για το πρώτο δείγμα και, όπως είναι γνωστό, η αθλήτρια έχει δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο και του δεύτερου δείγματος.

Ο ΣΕΓΑΣ, τα τελευταία χρόνια, έχει ξεκινήσει «σταυροφορία» κατά των απαγορευμένων ουσιών. Υπάρχουν, όμως, και αθλήτριες, οι οποίοι χωρίς να πετυχαίνουν ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις, καταφεύγουν στο ντόπινγκ προκειμένου να πιάσουν τα όρια και να είναι παρόντες σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η τελευταία ύποπτη, για χρήση ουσιών, περίπτωση. Στο παγκόσμιο του Λονδίνου δεν κατάφερε να κάνει, ούτε στο ελάχιστο, αισθητή την παρουσία της. Εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ ενημέρωσε τους ανθρώπους του ότι υπάρχει θετικό δείγμα Ελληνίδας και μένει, εφόσον επιθυμεί η αθλήτρια, η εξέταση του δεύτερου δείγματος για να αποδειχθεί ή όχι η ενοχή. Η ουσία που βρέθηκε είναι η ερυθροποιητίνη.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση