Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Υποχωρήσεις & προπονητές από άλλες πηγές η λύση Αυγενάκη στο θέμα των προπονητών ποδοσφαίρου 
Υποχωρήσεις & προπονητές από άλλες πηγές η λύση Αυγενάκη στο θέμα των προπονητών ποδοσφαίρου 

Υποχωρήσεις & προπονητές από άλλες πηγές η λύση Αυγενάκη στο θέμα των προπονητών ποδοσφαίρου 

Στη συζητήθηκε σήμερα, 05.02.2021, η επίκαιρη του Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Τμημάτων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των ελληνικών Πανεπιστημίων με ειδικότητα στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Για να δώσει απαντήσεις προσήλθε ο υφυπουργός Αθλητισμού  Λευτέρης Αυγενάκης.

«Μέχρι και σήμερα οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα προπονητή ποδοσφαίρου για να μπορέσουν να ασκήσουν το επάγγελμα προπονητή ποδοσφαίρου και να αποκτήσουν την ταυτότητα προπονητή UEFA και είναι υποχρεωμένοι να ολοκληρώσουν τα επί πληρωμή και με υψηλό κόστος συμμετοχής σεμινάρια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), παρόλο που η εκπαίδευσή τους στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι και επαρκής και ουσιαστική» ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το α. 48 του Ν.4373/ τροποποίησε το α. 31 του Ν.2725/1999 που αναφέρεται στην άδεια προπονητή προσθέτοντας ότι: «Πέραν της αδειοδότησης από το κράτος, η του επαγγέλματος του προπονητή δεν υπόκειται στην ή άλλου ισοδύναμου αποτελέσματος περιορισμό άλλου φορέα», ωστόσο παρά τη νομοθετική ρύθμιση, η πρακτική αυτή δεν έχει αλλάξει, όπως επισημαίνεται και από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην απάντηση που έδωσε το Υπουργείο σε σχετική ερώτησή του στις 30.03.2020 σύμφωνα με την οποία το ζήτημα εξετάζεται και βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας υπογραμμίζοντας ότι ένα χρόνο μετά το ζήτημα παραμένει άλυτο και ρώτησε ευθέως τον υφυπουργό αν έχει την πρόθεση να παρέμβει προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα των προϋποθέσεων για την του επαγγέλματος του προπονητή ποδοσφαίρου και να εφαρμοστεί η νομοθετική ρύθμιση στην οποία προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αυγενάκης εξάντλησε την πρωτολογία του μιλώντας για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, την αξία της αθλητικής μεταρρύθμισης υπό το φως των πρόσφατων καταγγελιών και τις πολλαπλές τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιεί με εκπροσώπους ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων χωρίς να δίνει καμιά απάντηση στις ερωτήσεις του του ΣΥΡΙΖΑ.

Παίρνοντας πάλι το λόγο, ο Αλ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι: «το θέμα δεν είναι πόσες τηλεδιασκέψεις διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Αυτό που έχει σημασία εν τέλει είναι οι πολιτικές αποφάσεις και πράξεις του Υπουργείου Αθλητισμού για την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας».

Κάνοντας λόγο για το καθεστώς υποκινητικότητας χιλιάδων αθλητών και αθλητριών και το βιοποριστικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι απλήρωτοι , οι και το λοιπό προσωπικό των ακαδημιών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η εικόνα που έχει δεν είναι «τόσο ρόδινη».

«Ένα σεμινάριο λίγων ωρών εξισώνεται με ένα πανεπιστημιακό πτυχίο τετραετούς φοίτησης ενώ οποιοσδήποτε παρακολουθήσει το σεμινάριο μπορεί να αποκτήσει άδεια προπονητή» είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε από τον Υφυπουργό να απαντήσει επιτέλους επί της ουσίας αν και με τι τρόπο θα υπάρξει επίλυση ή αν σκοπεύει να στείλει το πρόβλημα που χρονίζει στις καλένδες.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού παρέλειψε να αναφερθεί στο αν θα έρθει τελικά σε συνεννόηση με την μιλώντας αόριστα και γενικόλογα για επίλυση του ζητήματος με «υποχωρήσεις» και μέσω του μητρώου προπονητών, σαν να μην υποχωρεί όλα αυτά τα χρόνια η Πολιτεία στη παράλογη στάση της στο ζήτημα αυτό.

Φρόντισε, επίσης, να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δε θα αμφισβητήσει « που προέρχονται από άλλες δεξαμενές και άλλες πηγές που υπάρχουν και λειτουργούν χρόνια τώρα» χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι οι δεξαμενές αυτές και συμψηφίζοντάς τους ουσιαστικά με τους χιλιάδες αποφοίτους των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα προπονητή ποδοσφαίρου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

  • Η Αγγελική Μαλαματένιου στη θέση του θανόντος Νίκου Αθανασίου στην Αλόννησο #Αλόννησος - https://t.co/sc7rJGRYic -

  • Aστικο ΚΤΕΛ Βόλου: Μετακινηθείτε παντού στον Βόλο γρήγορα και με ασφάλεια με το Freedom Pass - https://t.co/7UNCJWjyEh -

"Αλιεύοντας" την είδηση