Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Υπαίθριο σκάκι στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου
Υπαίθριο σκάκι στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Υπαίθριο σκάκι στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο πλαίσιο του προγράμματος Σκάκι – Lets do it Greece, το οποίο υλοποιήσε για 2η συνεχή χρονιά το Πιονάκι, δημιούργησε (πέρυσι) ένα υπαίθριο στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωφρονιστικό Ίδρυμα με σκοπό να αποτελέσει μια ακόμη δημιουργική απασχόληση για τους έγκλειστους νέους.

Από τη μεριά του Παραρτήματος έγινε καταρχάς μια διαθεματική προσέγγιση για το παιχνίδι από τη φιλόλογο Αναστασία Χατζηπλή, τον μαθηματικό Παντελή Πολυχρονόπουλο, την καθηγήτρια των Αγγλικών  Μαρία Ντουμάνη, καθώς και την εικαστικό του σχολείου Ιωάννα Τριανταφυλλάκη.

Στη συνέχεια με τη σύμφωνη και αρωγή του δ/ντή του Ε.Κ.Κ.Ν. Βασίλη Αποστολάκη και υπό την εποπτεία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Δημήτρη Ασπρόπουλου   σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε το υπαίθριο σκάκι.

Μετά από πρόσκληση ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς «Άθλος» και το τμήμα σκακιού «Το Πιονάκι» και ο πρόεδρός του  Αντώνης Σουλικιάς δέχθηκε εθελοντικά να διδάξει τις βασικές του αθλήματος.

Οι συναντήσεις έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τη μεριά των και των έγκλειστων νέων, κάτι που έδειξε τη μεγάλη ανάγκη γι’ αυτού του είδους τις δράσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση