Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Υπαίθριο σκάκι στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου
Υπαίθριο σκάκι στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Υπαίθριο σκάκι στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο πλίσιο του προγράμμτος Σκάκι – Lets do it Greece, το οποίο υλοποιήσε για 2η συνεχή χρονιά το Πιονάκι, δημιούργησε (πέρυσι) ένα υπαίθριο στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων . Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωφρονιστικό Ίδρυμα με σκοπό να αποτελέσει μια ακόμη δημιουργική για τους έγκλειστους νέους.

Από τη μεριά του Παραρτήματος έγινε καταρχάς μια διαθεματική προσέγγιση για το παιχνίδι από τη φιλόλογο Αναστασία Χατζηπλή, τον μαθηματικό Παντελή Πολυχρονόπουλο, την των Αγγλικών  Μαρία Ντουμάνη, καθώς και την εικαστικό του σχολείου Ιωάννα Τριανταφυλλάκη.

Στη συνέχεια με τη σύμφωνη και αρωγή του δ/ντή του Ε.Κ.Κ.Ν. Βασίλη Αποστολάκη και υπό την του σωφρονιστικού υπαλλήλου Δημήτρη Ασπρόπουλου   σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε το υπαίθριο .

Μετά από πρόσκληση ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς «Άθλος» και το τμήμα σκακιού «» και ο πρόεδρός του  Αντώνης Σουλικιάς δέχθηκε εθελοντικά να διδάξει τις βασικές κανόνες του αθλήματος.

Οι συναντήσεις έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τη μεριά των μαθητών και των έγκλειστων νέων, κάτι που έδειξε τη μεγάλη ανάγκη γι' αυτού του είδους τις δράσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση