Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Xρ. Γαρέφης: υγιή πρότυπα ζωής μέσω αθλητισμού και κίνησης
Xρ. Γαρέφης: υγιή πρότυπα ζωής μέσω  αθλητισμού και  κίνησης

Xρ. Γαρέφης: υγιή πρότυπα ζωής μέσω αθλητισμού και κίνησης

«Η χώρα μας έχει έναν απεριόριστο ανεξάντλητο πλούτο που λέγεται ανθρώπινο κεφάλαιο και πρέπει να το υποστηρίξουμε. Τα παιδιά και η νεολαία, αλλά και κάθε Έλληνας, πρέπει να έχουν υγιή οργανισμό, υγιή σκέψη και υγιή πρότυπα ζωής και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τον αθλητισμό και την κίνηση. Με την άθληση θα έχουμε λιγότερους σωματικά και ψυχικά ασθενείς, λιγότερη κατανάλωση φαρμάκων και έξοδα, αλλά και καλύτερους ανθρώπους, που θα πάρουν τη ζωή και το μέλλον στα χέρια τους. Μια καλύτερη ».

Tα παραπάνω τόνισε- μεταξύ άλλων -σε συνέντευξή του ο παγκόσμιος πρωταθλητής του τριάθλου στις ηλικίες 60+ Χρήστος Γαρέφης, που σήμερα στις θα πάρει μέρος σε μία συζήτηση με θέμα ««Πως μπορούμε να επιτύχουμε υψηλές επιδόσεις στην Υγεία και την Ποιότητα Ζωής με την παράλληλη άσκηση του Σώματος και του Μυαλού. Να οδηγηθούμε στην Ευφορία και στην Πληρότητα της Ψυχής μας» .

Η συζήτηση θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρηγόριος Κωνσταντάς» και μετά από μια σύντομη εισαγωγική ομιλία ο Χρήστος Γαρέφης θα απαντήσει σε ερωτήματα νέων ανθρώπων για αυτό το επίκαιρο ζήτημα προσωπικής και συλλογικής προοπτικής. Η συζήτηση στις πραγματοποιείται με την θετική υποδοχή του Δήμου Νότιου Πηλίου (, Πανταζής Γιαννιός) και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Γρηγόριος Κωνσταντάς».

Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους και πλαισιωμένους από φίλους και παλιούς συναθλητές αναφέρθηκε στο πως πήρε απόφαση στα 57 του χρόνια να επιστρέψει στους αγώνες. Τον χειμώνα ζύγιζε 92 κιλά και καθημερινά είχε προβλήματα πόνου στη μέση, στα γόνατα και στα ισχία. Γύρισε τότε το βλέμμα του στη του και της είπε: «Θα ξαναπροσπαθήσω. Θα γίνω πάλι έτσι όπως μου αρμόζει».

Μετά από 3,5 χρόνια νίκησε στο Ευρωπαϊκό Τριάθλου +60 που έγινε στα μέσα Ιουλίου σε λίμνη της Γενεύης. Εξηντάχρονος πλέον ζύγιζε 78 κιλά. Τον Σεπτέμβριο στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Ο κ. Γαρέφης έχει αναπτύξει ένα σύστημα προπόνησης όπου η αυτοσυγκέντρωση παίζει σημαντικό ρόλο. «Έχω πλέον κάποιες συμβουλές που μπορώ να πω στους νέους για το πώς μπορούν να το πετύχουν αυτό». Ήδη έχει δώσει διαλέξεις σε φοιτητικά αμφιθέατρα αλλά και σε σχολεία ενώ είναι διευθυντής του κολυμβητηρίου του δήμου Πανοράματος και φέτος θα διδάσκει και σε Ιδιωτικό ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης σε .

Σήμερα επισκέφθηκε το Μουσείο του Γλύπτη Νικόλα στον Άγιο Γεώργο Νηλείας και στις 5.00 μ.μ. θα ενημερωθεί στις για το «Χωριό Ψ» (Village Psy – Encounters in Psycho-therapy), τον νέο θεσμό για την παρουσίαση διαφόρων μορφών ψυχοθεραπειών.

Τέλος, οι Αποστολία Κοτινοπούλου και ο Αθανάσιος Βήτος , από τον Ιππικό και Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλεών, θα οργανώσουν μια ωραία γιορτή με τα άλογά τους, η οποία θα ξεκινήσει στις 18.30 σήμερα από την οδό Βυζίτσας – Μηλεών (Ταβέρνα «Αλώνι») και θα καταλήξει στην πλατεία των Μηλεών (Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών).

Το Άλογο στο Κεντρικό Πήλιο, πέρα από τη μυθολογική διάσταση των Κενταύρων, αποτελεί στοιχείο της Παράδοσης και της Συνέχειας, της Παραγωγής και της Περηφάνιας των κατοίκων. Ακόμη και σήμερα συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός ήπιου Τουρισμού, που αναδεικνύει την απαράμιλλη χλωρίδα και πανίδα αυτού του Όρους σε συνδυασμό με την πηλιορείτικη Γαστρονομία και το υψηλό επίπεδο των προσφερομένων τουριστικών υπηρεσιών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΑΝΑΣΑ ΙΙ στο τέλος του 2021 με αποκλειστικό κριτήριο τη μείωση του τζίρου #ΑΝΑΣΑΙΙ - https://t.co/FFenszG2SZ -

  • Σύλληψη ιδιοκτήτη #μπαρ για ανεμβολίαστους πελάτες #μπαρ - https://t.co/7KZL6PAnGE -

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

"Αλιεύοντας" την είδηση