Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ξεχώρισε η νέα γενιά στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου
Ξεχώρισε η νέα γενιά στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ξεχώρισε η νέα γενιά στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου πέρασε στην ιστορία. Αυτό που έμεινε στους φίλους του στίβου που είτε το παρακολούθησαν από κοντά στο Στάδια Ειρήνης και Φιλίας είτε από την τηλεόραση, είναι οι δυνατές συγκινήσεις που άφησαν οι αναμετρήσεις για τη νίκη, ο μεγάλος αριθμός φιλάθλων στις εξέδρες, η ζωντάνια και το κέφι των αθλητριών και αθλητών και βέβαια οι καλές επιδόσεις σε αρκετά αγωνίσματα. Κυρίως όμως ξεχώρισε η νέα γενιά που κοιτάζει κατάματα το μέλλον, διεκδικεί και καταξιώνεται στο στιβικό στερέωμα όχι μόνο της πατρίδας μας αλλά παγκοσμίως.

Οι φίλοι του στίβου λοιπόν επέλεξαν το Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου να βρεθούν στο ΣΕΦ και να δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα, δίνοντας παράλληλα και στους αθλητές την ώθηση που χρειάζονται προκειμένου να κυνηγήσουν το κάτι παραπάνω και να πετύχουν τους στόχους τους. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στο εσωτερικό δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από την πολιτική της χώρας. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επέλεξε να δει τους αγώνες μαζί με την οικογένεια του, ενώ στο στάδιο βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων παρακολούθησε τόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης , όσο και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Αγωνίσματα για γερά νεύρα και όρια

Στο αγωνιστικό μέρος ήταν πολλά αυτά που έγιναν και προκάλεσαν χαμόγελα και χειροκρότημα.
Η σφαιροβολία και το επί κοντώ των Ανδρών ήταν δίχως αμφιβολία τα αγωνίσματα που ξεχώρισαν, καθώς οι αθλητές που μετείχαν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Στον τελικό της σφαιροβολίας, πέντε αθλητές είχαν βολές πάνω από τα 18,00 μ. κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού. Ο Σταματόγιαννης (20,22 μ.) ήταν ο νικητής και ο αθλητής που έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Τάσος Λατιφλάρι (18,36 μ.) και ο Κυριάκος Ζώτος (18,10 μ.) έπιασαν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έων στο Μπίντγκοζ, ενώ ο Οδυσσέας Μουζενίδης έκανε δύο πανελλήνια ρεκόρ Εφήβων (18,30 μ.), τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοιχτό. Μάλιστα το ρεκόρ του ανοιχτού κρατούσε από το 1981. Ο ίκος Σκαρβέληw με 19,12 μ. ήταν δεύτερος και έδειξε και αυτός σε θέση για μεγάλες βολές.

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο αγώνας στο επί κοντώ των Ανδρών, με τον πάντα επιβλητικό Κώστα Φιλιππίδη να δείχνει την κλάση του και παράλληλα την καλή του κατάσταση ενόψει του κορυφαίου γεγονότος του χειμώνα. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 ξεπέρασε τα 5,70 μ. και έφτασε στις 10 νίκες στο πρωτάθλημα κλειστού. Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων με 5,65 μ. και 5,70 μ. και παράλληλα έβαλε υποψηφιότητα για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού αφού είναι 10ος στην (δύο από αυτούς που είναι υψηλότερα του έχουν δηλώσει πως δεν θα πάνε στη διοργάνωση). Έτοιμος για μεγάλες πτήσεις είναι και ο Δημήτρης Πατσουκάκης, που μπορεί να έμεινε στα 5,55 μ., όμως, έδειξε πως είναι έτοιμος για πολύ μεγαλύτερα άλματα.

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έπιασαν ακόμη η Ελισάβετ Πεσιρίδου με το εντυπωσιακό 8.05 στα 60 μ. εμπ. και η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 60 μ. με 7.30 και η Βούλα Παπαχρήστου (14,07 μ.) στο , που μπορεί να μην πήγε όσο καλά ήθελε, ωστόσο στο Βελιγράδρι θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία. Το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο εξασφάλισε ο Δημήτρης Μονόπωλης, που “προσγειώθηκε” στα 15,57 μ. στο και βελτίωσε το ρεκόρ του. Πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων σημείωσε η εντυπωσιακή Ζωή Μπαλαμούτη με 12,47 μέτρα.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ μπορεί να έκανε προπονητικό αγώνα, ωστόσο το 19.12.98 στα 5.000 μ. βάδην είναι η τέταρτη επίδοση στον κόσμο και δείχνει πως ο αθλητής είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει των αγώνων του ανοιχτού.

Οι νέοι

Η φουρνιά των νέων αθλητών άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Εκτός από τους Μουζενίδη, Καραλή, Μπαλαμούτη και Μονόπωλη ήταν και άλλοι αθλητές τις Κ20 και Κ18 που έδειξαν τα…δόντια τους.

Ο Θάνος Καλάκος βρέθηκε κυριολεκτικά μια ανάσα από το πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων στα 800 μ., αφού τερσε σε 1.51.45 και το ρεκόρ είναι 1.51.19, ενώ η Αννα Κιάφα, αν και το αγώνισμα της είναι τα 400 μ. εμπ. πλησίασε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. στις Νεάνιδες (24.50), αφού ήταν τρίτη με με 24.76. Ο Μίλτος Τεντόγλου (7,65 μ.) βρίσκει σταδιακά ρυθμό και δείχνει έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα άλματα, ο Νίκος Νεράντζης (5,40 μ.) έδειξε σταθερότητα στο επί κοντώ, ενώ πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησε και ο Κώστας Ζήκος (7.76) που μοιράστηκε την δεύτερη θέση στα 60 μ. με τον Παναγιώτη Ανδρεάδη, αλλά και οι Γιώργος Μηλιαράς στα 800 μ. (1.53.47), που κυνηγά το πανελλήνιο ρεκόρ στους Παίδες, αλλά και Αριάδνη Αδαμοπούλου (3,90 μ.) στο επί κοντώ. Ατομικό ρεκόρ έκαναν στα 200 μ. οι έφηβοι Μιχάλης (22.13) και Θάνος Καρούσος (22.29). Η κορασίδα Πασχαλίνα Παπαδοπούλου δεν είχε κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στα ψηλά εμπόδια και να τερματίσει τρίτη με 7.74 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ. Ο Αντώνης Μέρλος, η Παναγιώτα Δόση και η Αθηνά Ρέντζιου στο ύψος, η Σοφία Ιωσηφίδου στα 60 μ. ήταν παιδιά που επίσης ξεχώρισαν.

Στάση Βελιγράδι

Η χειμερινή στιβική πρωτεύουσα της ς για το 2017 είναι το Βελιγράδι, Στην πόλη της Σερβίας θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο (25/2) το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ενώ από τις 3-5 Μαρτίου φιλοξενεί το κορυφαίο γεγονός της γηραιάς Ηπείρου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Την ερχόμενη Παρασκευή 22 αθλήτριες και αθλητές της εθνικής μας ομάδας στίβου αναχωρούν για το Βελιγράδι όπου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα δυνατό τεστ ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όσοι έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο αλλά και οι υπόλοιποι να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο γεγονός του χειμώνα.
Η ομάδα

Άνδρες

60 μ.: Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Ανδρεάδης (Πανιώνιος)
1.500 μ.: Ανδρέας Δημητράκης (Παναξιακός)
3.000 μ.: Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ)
60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΣΚΑ Δράμας)
Μήκος: Τάσος Γαλαζούλας (Ελευθέριος Βενιζέλος ΓΣ), Μίλτος Τεντόγλου (ΓΕ Γρεβενών)
Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης (ΠΓΣ), Δημήτρης Πατσουκάκης (ΟΣΦΠ)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), Δημήτρης Μπαλταδούρος (ΓΣ Ηλιούπολης)
Σφαιροβολία: Νίκος Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων)

Γυναίκες

60 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΟ Βάρης)
400 μ.: Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ)
800 μ.: Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς)
3.000 μ.: Αναστασία Καρακατσάνη (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
60 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Κηφισιάς)
Μήκος: Λίλη Αλεξούλη (Πέλασγός), Εφη Κολοκυθά (Ελευθέριος Βενιζέλος)
Επί κοντώ: Στέλλα- Ηρώ Λεδάκη (Ελευθέριος Βενιζέλος)
Τριπλούν: Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση