Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ξανά στα «χαρακώματα» για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ
Ξανά στα «χαρακώματα» για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ

Ξανά στα «χαρακώματα» για τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ

Η επιχειρηματολογία του προέδρου της Γιώργου Βασιλακόπουλου για τις αιτίες απόρριψης της Ξάνθης ως έδρας του τελικού Κυπέλλου Παναθηναϊκού Superfoods – Άρη και η ερμηνεία που δόθηκε στην αρχική δήλωσή του ότι «φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δύο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας» προκάλεσαν τη σφοδρή επίθεση του αεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς και σε προσωπικό επίπεδο, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην α πόλη υποστήριξαν ότι η Ξάνθη διατηρεί την πολυπολιτισμικότητά της, με αρμονική συνύπαρξη Ελλήνων και μη πολιτών, και απέρριψαν τον ισχυρισμό και τις πληροφορίες ότι υπάρχουν κίνδυνοι επεισοδίων στην πόλη και πιθανής εμπλοκής των μουσουλμάνων κατοίκων της. Στην αιτιολογία αποκλεισμού της Ξάνθης ως έδρας του τελικού, ο της Π. Τσαγκρώνης προσέθεσε ότι «φοβηθήκαμε μήπως διεισδύσουν χρυσαυγίτες στους οργανωμένους των δύο ομάδων», ενώ ο πρόεδρος της ΕΟΚ, σε νέα ραδιοφωνική συνέντευξή του, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

«Εκτοξεύθηκαν ύβρεις, αλλά δεν θα ακολουθήσω. Είπα ότι η παρουσία των δύο στρατών, σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή, πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα με την ααλότητά τους, αλλά και με τη μουσουλμανική μειονότητα. Μίλησα υπέρ της πόλης, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές. Το πρόβλημα είναι κοινωνικό, δεν είναι αθλητικό. Εκεί να στρέψετε τους προβολείς και το ενδιαφέρον σας. Δεν προσβάλλω κανέναν, ίσα ίσα που εγώ υπερασπίστηκα την Ξάνθη. Δεν ήθελα να γίνουν ζημιές στην πόλη από τους χούλιγκαν. Εφόσον η διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, θα γίνει στη Λάρισα. Διαφορετικά, στην Αθήνα. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος και συμπλήρωσε ότι δεν είναι εφικτό να προκαθορίζεται η έδρα του τελικού πριν γίνουν γνωστοί οι φιναλίστ. Η ομοσπονδία αναμένει απόφαση της ΓΓΑ, κατόπιν της σχετικής εισήγησης της ς, για να οριστεί η έδρα του τελικού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι ομοσπονδίες είναι υπεύθυνες να αποφασίζουν τον τόπο διεξαγωγής των διοργανώσεών τους, πολύ περισσότερο θα πρέπει να πράττουν τα δέοντα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και να αποφεύγουν τυχόν άλλες ενέργειες ή δηλώσεις που εγείρουν σοβαρά ζητήματα όπως το θέμα που προέκυψε με τη μουσουλμανική μειονότητα της ς. Τέτοιες δηλώσεις, πέραν του ότι είναι εκτός πραγματικότητας, προσβάλλουν βάναυσα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι συμπατριωτών μας».

Η ώρα του Ολυμπιακού

Με την πεποίθηση ότι οι τρεις σημαντικές απουσίες, των Σπανούλη, Γιανγκ και Λοτζέ, μπορεί να καλυφθούν ισάξια, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σήμερα (18.00) για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στο Καζάν, από την Ούνικς (7 νίκες-13 ήττες), η οποία διατηρεί μαθηματικές και όχι ουσιαστικές πιθανότητες πρόκρισης. «Οι απουσίες μάς ενώνουν και δεν έχουμε πίεση. Η Ούνικς θέλει προσοχή, γιατί παίζει χωρίς άγχος», είπε ο Σφαιρόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι άλλες ομάδες ηττήθηκαν στην ίδια έδρα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση