Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Βουλιάζει…
Βουλιάζει…

Βουλιάζει…

Ο Ολυμπιακός έχασε στο ΕΑΚ από την (0-1), αποχαιρέτησε μία και καλή το στόχο της ανόδου κι έφερε ξανά τη γκρίνια στην ερυθρόλευκη κερκίδα.

Ακόμα μία κακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι “ερυθρόλευκοι” στα φετινά μπαράζ ανόδου της Football League και υποχρεώθηκε σε δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα, αυτήν τη φορά από την , με 0-1. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Μπόγιοβιτς στο 50′.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα για τις δύο ομάδες, με το πρώτο δεκάλεπτο να περνάει, δίχως κάποια τελική προσπάθεια. Το χορό των ευκαιριών άνοιξε η , με δύο συνεχόμενες φάσεις. Συγκεκριμένα στο 12′, ο Μπόγιοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρίζου, ενώ στο 13′ ύστερα από σέντρα του Καρανίκα, ο Μπόγιοβιτς γύρισε με το κεφάλι τη μπάλα στο πέναλτι και ο Νεμπεγλέρας με απευθείας σουτ αστόχησε. Στο 18′ σημειώνεται η πρώτη καλή φάση για τον Ολυμπιακό, με το ιαλούση να εκτελεί πλασαριστά ένα φάουλ, τον Ζέρη να κάνει τη σέντρα, η μπάλα να κοντράρει στα σώματα και τον Κυζιρίδη από καλή θέση να στέλνει τη μπάλα άουτ. Δύο όμορφες προσπάθειες από τον Μπιτάνγκ στο 29′ και στο 34′, καξαν στην αγκαλιά του Αποστολίδη, ενώ στο 35′  η ΑΕΛ βγήκε στην αντ με τον Σέρτζιο να βρίσκει τον Πίντο στη μεγάλη περιοχή, με τον τελευταίο να επιχειρεί ένα γυριστό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά. Μία κεφαλιά του Μπάρμπα, ύστερα από το φάουλ του ιαλούση στο 37′ κατέληξε άουτ, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται, μάλλον δικαιολογημένα, για ανατροπή του Μπόγιοβιτς από τον Γιαλούση, στα όρια της μεγάλης περιοχής.

Γκολ για την ΑΕΛ, δοκάρι ο Ολυμπιακός στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία καλή φάση για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα στο 47′, ύστερα από όμορφη ανάπτυξη των ερυθρόλευκων, ο Θέος μέσα στην περιοχή βρήκε με όμορφο τακουνάκι τον Μπεριάν, που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει. Κι ενώ η συγκεκριμένη ευκαιρία ζέστανε για λίγο το ΕΑΚ, εκείνο αμέσως πάγωσε στο γκολ της ΑΕΛ που ακολούθησε τρία λεπτά αργότερα. Ύστερα από λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Σέρτζιο πήρε τη μπάλα από δεξιά, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ρίζο να κάνει ασταθή έξοδο και τον Μπόγιοβιτς με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στην κενή εστία των γηπεδούχων. Ο Ολυμπιακός, στη συνέχεια, δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά και να κυνηγήσει την ισοφάριση, με τους γηπεδούχους να φτάνουν μία ανάσα από το γκολ στο 57′. Ο Κυζιρίδης έκανε τη σκαφτή κάθετη μπαλιά, με το Διαμαντόπουλο να κάνει ένα όμορφο πλασέ και τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη. Κι ενώ οι Βολιώτες ήταν στην , στο 62′ η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη της. Οι φιλοξενούμενοι ξεδιπλώθηκαν στην αντεπίθεση, με τον Σέρτζιο και τον Μπόγιοβιτς να κάνουν το ένα – δύο, τον Πίντο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας στη μεγάλη περιοχή απέναντι από τον Ρίζο, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να τον κερδίζει στο τετ-α-τετ. Στα λεπτά που απέμειναν, μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός διατηρούσε μία ανούσια κατοχή μπάλας, με την επόμενη και τελευταία καλή ευκαιρία να έρχεται στο 85′ για τον Ολυμπιακό, με τη σέντρα του Γιαλούση και την κεφαλιά του Διαμαντόπουλου στο της εστίας του Αποστολίδη, που μπλόκαρε.

Τελικό σκορ 0-1 στο ΕΑΚ, με τον Ολυμπιακό να παραμένει προτελευταίος στη βαθμολογία με έναν πόντο και την ΑΕΛ να παίρνει προβάδισμα για την τρίτη θέση, ύστερα κι από την ήττα του Απόλλωνα στο Ολυμπιακό από την ΑΕΚ.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρίζος,  Ζέρης (82′ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Μπάρμπας, Γιαλούσης, Ρόκας (67′ Μπαλντοβαλίεφ), Κυζιρίδης, Μπιτάνγκ, Θέος, Μπεριάν, Διαμαντόπουλος

ΛΑΡΙΣΑ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, Δεληζήσης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Μπανούσης, Πίντο (87′ Σαρακατσάνος), Ελιομαρ (74′ Πινδώνης), Μπόγιοβιτς, Ριμπέιρο (78′ Ντγεγκαν)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση