Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου
Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου

Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου

 ,

Στην μνήμη του αείμνηστου καθηγητή φυσικής ς και προπονητή βόλεϊ

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου και η Ένωση Πτυχιούχων ς Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας,  με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ Δήμου Βόλου, και τη στήριξη όλων των Αθλητικών Συλλόγων βόλεϊ της περιοχής, διοργανώνουν το “1ο Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου”στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή φυσικής ς και προπονητή βόλεϊ Γιώργου Αλεξίου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, η οποία γεννήθηκε μετά από δημόσια τοποθέτηση – πρόταση σε άρθρο  του Αντώνη Κουμιώτη -παλαιού αθλητή βόλεϊ του Γιώργου Αλεξίου- λίγες ημέρες μετά την απώλειά του τον Αύγουστο του , η οποία με πρωτοβουλία και τις κατάλληλες ενέργειες τόσο του βολεϊμπολίστα Παύλου Τσοπάνου, όσο και του καθηγητή φυσικής αγωγής και Ομοσπονδιακού προπονητή Μαρίνου Κουτσογιάννη, αμέσως αγκαλιάστηκε από τους αθλητές που πέρασαν από τα χέρια του μεγάλου δασκάλου αλλά και από τον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου και την Ένωση Πτυχιούχων ς Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας, καθώς και από όλα τα Τμήματα Βόλεϊ των Αθλητικών Συλλόγων της Μαγνησίας.

Με την υποστήριξη μάλιστα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΕ Δήμου Βόλου,  το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίουστις 7.00 μ.μ., θα γίνει πραγματικότητα  στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκαν οι διοργανωτές, κατά την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αγώνας στην μνήμη του Γιώργου Αλεξίου και εν συνεχεία θα τιμηθεί η οικογένειά του.

Ο  Γιώργος Αλεξίου

Ο Γιώργος Αλεξίου γεννήθηκε το 1946 στη .

Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο, υπηρέτησε τη στρατιωτική του στη Γ' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών ως έφεδρος Aξιωματικός.

Το 1971 ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και το 1972 διορίστηκε σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βέροια.

Από το 1978 έως το 2004 εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ πριν τη συνταξιοδότησή του θήτευσε ως υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής με κύριο μέλημά του την νέων ταλέντων στο χώρο του αθλητισμού.

Είχε λάβει διπλώματα διαιτησίας και προπονητικής τόσο για το άθλημα του ποδοσφαίρου όσο και της πετοσφαίρισης, ενώ παράλληλα με την ενδοσχολική του δράση ξεκίνησε την προπονητική του δραστηριότητα καθώς και την προσπάθεια να αναδείξει το άθλημα του σύγχρονου βόλεϊ.

Τα έτη 1980 έως 1982 διετέλεσε προπονητής πετοσφαίρισης Ανδρών στο Γυμναστικό Σύλλογο “H Νίκη” Βόλου.

Aπό το 1984 έως το 1996 ανέλαβε να προπονεί την ομάδα Βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου λαμβάνοντας Πανελλήνιες διακρίσεις με την ομάδα Παίδων, ενώ βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην άνοδο της ομάδας Ανδρών στη Γ ́ Εθνική Κατηγορία.

Έως και το 2004 προπονούσε τμήματα Παίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων στο Γυμναστικό Σύλλογο “H Νίκη” Βόλου.

Ήταν παντρεμένος με την Κική Αλεξίου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση