Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΣΠΟΡ / Βολιώτης σκακιστής αντιμέτωπος με τον παγκόσμιο πρωταθλητή GARY KASPAROV
Βολιώτης σκακιστής αντιμέτωπος με τον παγκόσμιο πρωταθλητή GARY KASPAROV

Βολιώτης σκακιστής αντιμέτωπος με τον παγκόσμιο πρωταθλητή GARY KASPAROV

Ο 9χρονος Τσαρσιταλίδης Χρήστος από το Βόλου, σκακιστής της Ε.Σ. Καλαμαριάς, ο οποίος στέφθηκε στους πρόσφατους Πανελλήνιους μαθητών – μαθητριών, έζησε μια ξεχωριστή εμπειρία πριν μερικές μέρες αντιμετωπίζοντας σε αγώνα σιμουλτανέ τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, θρύλο του σκακιού, Gary Kasparov.

Η συνάντηση έγινε το Σάββατο 24 Ιουνίου, στον Λαβύρινθο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων «Summer Nostos Festival 2017» του Κέντρου Πολιτισμού , που κάλεσε τον Kasparov για να αντιμετωπίσει σε αγώνα σιμουλτανέ 15 ταλαντούχους νεαρούς Έλληνες σκακιστές ηλικίας 9-13 ετών.

Την των καλύτερων νέων σκακιστών έκανε το σε με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης.

Ο Χρήστος, που ήταν ο μικρότερος από τους 15 σκακιστές, προβλημάτισε αρκετές φορές τον παγκόσμιο θρύλο με το εξαιρετικό του παιχνίδι, ωστόσο ο Gary Kasparov ήταν ο τελικός νικητής, όπως και σε όλες τις αναμετρήσεις του με τους νεαρούς σκακιστές, οι οποίες διήρκησαν συνολικά περισσότερες από 3 ώρες.

Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που ήταν χορηγός της σκακιστικής συνάντησης, φιλοξένησε επί διήμερο τους από όλη την Ελλάδα στο ξενοδοχείο Athens Plaza της Πλατείας Συντάγματος.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, ο παγκοσμίου φήμης σκακιστής υπέγραψε τις σκακιέρες των νεαρών πρωταθλητών και τους τις χάρισε, ως ενθύμιο, μαζί με τα πιόνια, με τα οποία έπαιξαν μαζί του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονη από σπασμένο τζάμι #σπασμένοτζάμι - https://t.co/WnozfU8H5Z -

  • Απονομή επάθλων της 41ης Ανάβασης Πορταριάς #41ηΑνάβασηΠορταριάς - https://t.co/PUfYVXinon -

  • Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου με τη διοίκηση της Π.Υ. #ΠυροσβεστικήΥπηρεσία #Σκιάθος - https://t.co/gDtZuTFP4j -

"Αλιεύοντας" την είδηση