Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Βολιώτες στο… Έβερεστ!
Βολιώτες στο… Έβερεστ!

Βολιώτες στο… Έβερεστ!

Αναχώρησε τη Δευτέρα από την πόλη μας, η Ελληνική ορειβατική αποστολή, που θα επιχειρήσει ν’ ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του πλανήτη μας. Ανάμεσά τους 5 Βολιώτες!

Συγκεκριμένα, έξι Έλληνες ορειβάτες, μεταξύ αυτών πέντε από την πόλη μας, θα λάβουν μέρος στην ανάβαση που θα πραγματοποιηθεί από τη βόρεια πλευρά του βουνού (Θιβέτ) και θα διαρκέσει περίπου 1,5 μήνα.Επικεφαλής της αποστολής, ο Αγριώτης διεθνούς φήμης ορειβάτης, Νίκος Μαγγίτσης, που αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα που έχει κατακτήσει τις επτά υψηλότερες κορυφές του πλανήτη μας!

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν τέσσερις αθλητές του ΕΟΣ Βόλου, οι Γιώργος Ράιος, Θανάσης Γουλομήτρος, Κώστας Παναγιώτου και Κώστας Τσαντός και ο Κρητικός ορειβάτης Σοφοκλής Πλαΐτης (ΕΟΣ Ηρακλείου).

Το αναλυτικό της ανάβασης

Για τις επόμενες 20 ημέρες θα ακολουθήσει η περίοδος εγκλιματισμού με συνεχείς αναβάσεις στις ψηλές κατασκηνώσεις 1 (7000m), 2 (7500m), C3 (7900m) . Η τελική προσπάθεια για την κορυφή (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναμένεται να γίνει το 2ο 15ήμερο του Μαΐου. Οι Έλληνες ορειβάτες θα επιστρέψουν στην χώρα μας στα μέσα Ιουνίου μετά από ένα ταξίδι 45-50 ημερών.

Η Ελληνική αποστολή πέταξε σήμερα το μεσημέρι για το Νεπάλ και την πρωτεύουσά του Κατμαντού. Εκεί η ομάδα θα παραμείνει 4-5 ημέρες για να παραλάβει την άδεια και τον εξοπλισμό. Στις 20 Απριλίου η ομάδα θα ταξιδέψει οδικώς για το Θιβέτ και την κατασκήνωση βάσης της βόρειας διαδρομής στα 5400 μέτρα υψόμετρο, όπου και θα φτάσει στις 26 Απριλίου.

Μετά από ξεκούραση 2-3 ημερών η ομάδα θα μεταβεί στο Advance Base Camp στα 6400 μέτρα όπου και θα εγκατασταθεί.

Για τις επόμενες 20 ημέρες θα ακολουθήσει η περίοδος εγκλιματισμού με συνεχείς αναβάσεις στις ψηλές κατασκηνώσεις C1 (7000m), C2 (7500m), C3 (7900m) . Η τελική προσπάθεια για την κορυφή (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) αναμένεται να γίνει το 2ο 15ήμερο του Μαΐου. Οι Έλληνες ορειβάτες θα επιστρέψουν στην χώρα μας στα μέσα Ιουνίου μετά από ένα ταξίδι 45-50 ημερών.

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση