Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς
Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς

Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς

Υπογράφηκε σήμερα από τον δήμαρχο Βόλου Αχ. Μπέο, η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου της συνοικίας Χιλιαδούς, προϋπολογισμού 496.000 ευρώ και με προθεσμία παράδοσης εννέα μηνών.

Πρόκειται για δημοτική έκταση στη συνοικία Χιλιαδούς του Δήμου Βόλου, μεταξύ των οδών Γιάννη Δήμου, Μεταμορφώσεως και Τριανταφυλλίδη (Ο.Τ. 1047) με για υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες και ένα κτιριακό συγκρότημα με λειτουργία αθλητικού κέντρου και Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών .

Μεγάλο μέρος του οικοπέδου καλύπτεται από με πυκνή δεντροφύτευση. Περιμετρικά του χώρου υπάρχει διάδρομος για τρέξιμο ή περπάτημα, ενώ στο ανατολικό τμήμα του οικοπέδου είναι χωροθετημένα δύο μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις και ένα γήπεδο βόλεϊ.

Όσον αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις, η ανατολική και κεντρική πτέρυγα του συγκροτήματος κατασκευάστηκαν σύμφωνα με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου το 1984, ενώ η δυτική πτέρυγα έγινε σύμφωνα με μελέτη προσθήκης της Τεχνικής Υπηρεσίας (αρ.οικοδομικής άδειας 184/1994).

Οι παλαιότερες πτέρυγες λειτουργούν ως κέντρο. Στην ανατολική πτέρυγα στεγάζονται διοίκησης, υγιεινής του προσωπικού και αποθήκη του Αθλητικού Οργανισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ.

Στο ημιυπόγειο λειτουργούν αποδυτήρια των αθλούμενων.

Στην κεντρική πτέρυγα λειτουργεί αίθουσα γυμναστικής που χρησιμοποιείται για ομαδική άθληση σε προγράμματα του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ αλλά και σε προγράμματα ρυθμικής γυμναστικής της Γυμναστικής Ένωσης Βόλου.

Επίσης υπάρχει αίθουσα γυμναστηρίου με όργανα, αποθηκευτικός χώρος και χώροι υγιεινής για το κοινό, ενώ στο υπόγειο βρίσκεται το λεβητοστάσιο.

Η νεότερη πτέρυγα της προσθήκης λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ.

Όσον αφορά στα δύο κτίρια του αθλητικού κέντρου θα εκτελεστούν οι παρακάτω για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας και την ανακαίνιση των χώρων:

  • Ανακαίνιση των χώρων υγιεινής των αθλουμένων τόσο στο επίπεδο του ισογείου όσο και στο επίπεδο του ημιυπογείου και διαμόρφωση χώρου υγιεινής ΑΜΕΑ.
  • Διαμόρφωση βοηθητικού χώρου άθλησης στο ημιυπόγειο σε χώρο των αποδυτηρίων.
  • Ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των αποδυτηρίων στο ημιυπόγειο .
  • Υγρομόνωση του δώματος και των υπόστεγων της δυτικής όψης με ασφαλτική μεμβράνη.
  • Αντικατάσταση των υαλόθυρων στις τρεις εισόδους του αθλητικού κέντρου οι οποίες είναι δύσχρηστες λόγω παλαιότητας.
  • Αντικατάσταση των υαλόθυρων και φεγγιτών στη δυτική όψη της μεγάλης αίθουσας αθλητικών δραστηριοτήτων. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα αερισμού του χώρου μέσω της ανάκλισης των φεγγιτών οι οποίοι σήμερα είναι σταθεροί (μη ανοιγόμενοι).
  • Αντικατάσταση φωτιστικών οροφής όπου απαιτείται.
  • Αντικατάσταση σπασμένων πλακιδίων και μαρμάρων στο χώρο εισόδου και στις κλίμακες που οδηγούν στο ισόγειο και στο ημιυπόγειο.
  • Στερέωση και ελαιοχρωματισμός των κιγκλιδωμάτων περιμετρικά του κτιρίου, τοποθέτηση κιγκλιδώματος στην κλίμακα που οδηγεί στο ημιυπόγειο.
  • Επισκευή των επιχρισμάτων όπου παρατηρούνται φθορές από υγρασία σε οροφές και τοιχοποιίες, εσωτερικοί χρωματισμοί στα κτίρια του αθλητικού κέντρου και εξωτερικοί χρωματισμοί στο σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος.

Εργασίες βελτίωσης του διαδρόμου στίβου

Σκοπός είναι η νέα κατασκευή του διαδρόμου στίβου από συνθετικό δάπεδο.

Σήμερα είναι ένας διαμορφωμένος διάδρομος τρεξίματος συνολικού μήκους 440μ. και πλάτους 2μ- 2,5μ. με δάπεδο από κουρασάνι.

Προτείνεται κατασκευή του νέου διαδρόμου με σταθερό πλάτος 2.5μ. και χάραξη που ακολουθεί την αρχική. Διατηρώντας το εξωτερικό πλακόστρωτο που υπάρχει, προτείνεται η των κρασπέδων εκατέρωθεν του διαδρόμου καθώς και το εσωτερικό πλακόστρωτο πλάτους 0,8μ. και το κράσπεδο συγκράτησης του κηπαίου χώματος, όπου αυτό υπάρχει.

Ο διάδρομος- tartan σε όλη του την επιφάνεια θα έχει κλίσεις, κατά μήκος (1 -1,5 -3 – 3,5%) και κατά πλάτος από εσωτερικά προς τα έξω 0,5 -1%. Ανά τακτά διαστήματα προβλέπονται φρεάτια με σχάρες απορροής που θα οδηγούν τα όμβρια εκτός του πάρκου, στο ρείθρο του οδοστρώματος. Επίσης φρεάτια προβλέπονται και κατά μήκος του διαδρόμου. Με τη διαμόρφωση του νέου διαδρόμου – tartan, καταργούνται δυο τμήματα του παλαιού διαδρόμου.

Οι παραπάνω αποσκοπούν στη βελτίωση και επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες χρησιμοποιούνται καθημερινά για άθληση από μεγάλο αριθμό ανθρώπων όλων των ηλικιών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση