Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » “Βασίλισσες” στη συμπρωτεύουσα! (φωτορεπορτάζ, δηλώσεις)

“Βασίλισσες” στη συμπρωτεύουσα! (φωτορεπορτάζ, δηλώσεις)

Τα κορίτσια του Γιάννη Στεργιόπουλου έκαναν την καλύτερή τους εμφάνιση στα μπαράζ στο… παιχνίδι που έπρεπε, ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της ς (55-39) και πανάξια σφράγισαν το εισιτήριό τους για την Α2. – MVP της αναμέτρησης και κατ' επέκταση όλου του μίνι αυτού πρωταθλήματος, η Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου που πέτυχε ακόμα ένα double – double σε πόντους και ριμπάουντ.

Ακόμα μία μεγάλη διάκριση για τον κυανόλευκο σύλλογο, με το τμήμα μπάσκετ να περνάει… “αέρας” από τα πλέι οφ ανόδου της Θεσσαλονίκης, κάνοντας το “4 στα 4”, κερδίζοντας κατα σειρά, Τρίγλια, Λασσάνη, Πιερία και . Τα κορίτσια της Νίκης έφεραν την απόστολή τους εις πέρας, παρά τις αντιξοότητες που συνάντησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, δείχνοντας ότι το μέλλον τους… ανήκει! Ρεσιτάλ προπονητικής από Στεργιόπουλο – Κασαπίδη στο σημερινό ματς – τελικό, δένοντας… κόμπο τον Παπαδόπουλο, με άψογες επιστροφές στην άμυνα και μεγάλες επιθέσεις, απέναντι στη ζώνη που επέλεξε ο Γ.Α.Σ. για να αμυνθεί.

Έδειξε τις διαθέσεις της από το… καλημέρα

Η Νίκη για πρώτη φορά σε αυτά τα μπαράζ ξεκίνησε πολύ δυναμικά το παιχνίδι και δεν άργησε να βρει ρυθμό. Από πολύ νωρίς, βρέθηκε μπροστά στο σκορ, με διαφορές ασφαλείας, με τις αδερφές Γιαννοπούλου να κάνουν τη διαφορά. Η Κομοτηνή, παρ' όλα αυτά, δεν τα παράτησε και με ένα μικρό σερί 4-0, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά στον πόντο (12-11).

Οι κυανόλευκες, όμως, δεν άφησαν την Κομοτηνή να… ελπίζει για πολύ στην ανατροπή. Με εξαιρετικές άμυνες, περιορίζοντας πολύ τις έμπειρες Σεβδυνίδου και Δουκούτση και κόβοντας με τον καλύτερο τρόπο τους αιφνιδιασμούς της Τσακίρη, ανάγκασαν την Κομοτηνή να… “κολλήσει” επιθετικά και σε συνδυασμό με τις τρίποντες “βόμβες” της στούλα και το παιχνίδι κάτω από το καλάθι της Α. Γιαννοπούλου, χτίσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, μία διαφορά της τάξης των 10 πόντων (27-17).

“Κυανόλευκο ” στο δεύτερο μέρος

Η Νίκη συνέχισε την εξαιρετική της εμφάνιση, πραγματοποιώντας… επίδειξη ς, κόντρα στΗν ανήμπορη να αντιδράσει Κομοτηνή. Στο 25′ σημειώθηκε double score (36-18), με τη Γιαννοπούλου να είναι ασταμάτητη κάτω από το καλάθι του Γ.Α.Σ. και την Κομοτηνή να φτάνει τους 20 πόντους, στο 26′, με λέι απ της Κεχαγιά! Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο +13 (38-25), με τη Νίκη να δείχνει πως δύσκολα θα χάσει το ροζ φύλλο.

Απέμενε ένα δεκάλεπτο να σφραγίσει η Νίκη το εισιτήριό της για την άνοδο στην Α2 και δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο, από το να χαρίσει δέκα λεπτά υπέροχου μπάσκετ στους λιγοστούς Βολιώτες που βρέθηκαν στο Κλειστό της Καλαμαριάς. Με την Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου να πετυχαίνει αλλεπάληλα καλάθια από την καρδιά της ρακέτας και τις υπόλοιπες να μάχονται για κάθε διεκδικούμενη μπαλιά, σε άμυνα κι επίθεση, οι “κυανόλευκες” έφτασαν μέχρι και το +20 στο 36′ (50-30), με το τελικό σκορ να κλείνει στο +16 (55-39).

Η κόρνα της λήξης βρήκε τις Βολιώτισσες ένα κουβάρι στο κέντρο του γηπέδου, πανηγυρίζοντας ξέφρενα την μεγάλη αυτή στιγμή.

Αναλυτικά το ρόστερ και οι σκόρερ της ομάδας της Νίκης στο σημερινό παιχνίδι:

Στρίγγου, Γεροκώστα 2, Μιχαηλίδου, Γιαννοπούλου Α. 22 , Γιαννοπούλου Δ. 13, στούλα 10(2), Μυριντζήμ2, Μπράχου 2, Μουρδουκούτα, Χρήστου, Χαβαλέ, Παρασχάκη 3, Αλεξίου, Ντέγκα.

Στεργιόπουλος: “Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, το αφιερώνω στην οικογένειά μου και τα κορίτσια”

Ενθουσιασμένος με την εμφάνιση της ομάδας του και τη σημαντική αυτή διάκριση εμφανίστηκε με του, ο coach Γιάννης Στεργιόπουλος, ενώ αφιέρωσε την άνοδο στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: “Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Ήρθαμε διαβασμένοι να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα και τα καταφέραμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια, έκαναν ό,τι ακριβώς τους ζήτησα σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από το . Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αφιερώσω αυτή τη διάκριση στην οικογένειά μου, που καθημερινώς έλειπα από το σπίτι μου για να δουλέψω για το σημερινό, και στα κορίτσια που μαζί περάσαμε όλα αυτά. Εύχομαι το μέλλον να είναι ακόμα καλύτερο. Ευχαριστούμε τη διοίκηση που μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε αυτό το πενθήμερο και να κερδίσουμε την άνοδο”.

Δ. Γιαννοπούλου: “Παίξαμε για τη φανέλα, ήμασταν μόνες μας, αλλά παλέψαμε και τα καταφέραμε”

Την χαρά της, για το γεγονός ότι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Νίκης τη φετινή σεζόν, εξέφρασε με της η Δήμητρα Γιαννοπούλου, τονίζοντας πως κατα τη διάρκεια της χρονιάς εκείνη και οι συμπαίκτριές της ήταν ολομόναχες.

Αναλυτικά τα όσα είπε: “Η φανέλα της Νίκης είναι βαριά και την τιμήσαμε και με το παραπάνω. Κάναμε το καθήκον μας, αν και ήμασταν ολομόναχες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή και τις συμπαίκτριές μου για όσα πετύχαμε μαζί και φυσικά τον κόσμο που ήρθε σήμερα να μας στηρίξει”.

Μόνο το pagasitikosnews ήταν στο κλειστό της Καλαμαριάς και σας παρουσιάζει φωτογραφίες από το αξέχαστο σημερινό μεσημέρι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση