Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Τσάμπιονς Λιγκ: Ημιτελικοί των φαβορί και των αουτσάιντερ
Τσάμπιονς Λιγκ: Ημιτελικοί των φαβορί και των αουτσάιντερ

Τσάμπιονς Λιγκ: Ημιτελικοί των φαβορί και των αουτσάιντερ

Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ μς έχει χρίσει ουκ ολίγες συγκινήσεις, καθώς διάγει μία από τις καλύτερες χρονιές του, και ακόμη δεν έχουμε μπει καν στα ημιτελικά. Το σενάριο της κλήρωσης της τελικής τετράδας που αρχίζει την Τρίτη του Πάσχα έγραψε για ένα των φαβορί και ένα των αουτσάιντερ, θυμίζοντας την εξέλιξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη πριν από 10 μήνες.

Το των φαβορί είναι ο πρόωρος τελικός της με τη Λίβερπουλ και αυτό των αουτσάιντερ η μάχη της Τότεναμ με τον Αγιαξ, σε ένα ζευγάρι που για να φτάσει ώς εδώ πέταξε εκτός διοργάνωσης επικρατέστερες ομάδες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους.

Αντί λοιπόν για διασταύρωση της Γιουβέντους με τη Σίτι, όπως είχαμε προβλέψει οι περισσότεροι, την Τρίτη του Πάσχα στις 10 το βράδυ θα δούμε την Τότεναμ να υποδέχεται στο νεόδμητο «Τότεναμ Χότσπερ Στέιντιουμ» τον εκπληκτικό φέτος Αγιαξ, που ξεκίνησε από τον δεύτερο γύρο των προκριματικών για να φτάσει εκεί όπου είχε 22 χρόνια να βρεθεί, παίζοντας και με την .

Κι αν ο Αγιαξ έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τις εντυπωσιακές του ανατροπές στη Μαδρίτη και στο Τορίνο παίζοντας ελκυστικότατο ποδόσφαιρο, η Τότεναμ έχει αθόρυβα προωθηθεί στα ημιτελικά, συντρίβοντας την τόρτμουντ και κάμπτοντας την αντίσταση της Σίτι στη «ρεβάνς της δεκαετίας» πριν από μερικές ημέρες, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η πορεία της στον όμιλο μετά τις ήττες στους δύο πρώτους αγώνες από και Ιντερ.

Την Τετάρτη το βράδυ σειρά παίρνει η σύγκρουση γιγάντων, κατόχων συνολικά 10 Τσάμπιονς Λιγκ ή Κυπέλλων Πρωταθλητριών: Στο «Καμπ ου» η βέβαιη πρωταθλήτρια Ισπανίας θα υποδεχθεί τη Λίβερπουλ, σε ένα ζευγάρι που σε διπλούς αγώνες έχει πάντα νικήτρια τη Λίβερπουλ στις τρεις φορές που κληρώθηκαν μεταξύ τους οι δύο ομάδες.

Η βασική διαφορά των δύο είναι ότι εάν η Λίβερπουλ αποκλειστεί, θα κινδυνεύει να σημειώσει μία από τις καλύτερες σεζόν της από ποιοτικής πλευράς χωρίς ούτε έναν τίτλο, καθώς έχει υποχωρήσει πια στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση