Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Τρεις νίκες για τις ελληνικές ομάδες
Τρεις νίκες για τις ελληνικές ομάδες

Τρεις νίκες για τις ελληνικές ομάδες

Δύο τρίποντα του Ερικ Γκριν, που έχει αρχίσει να θυμίζει έντονα την ευστοχία του συμπατριώτη του, Εντι Τζόνσον, προ 20ετίας στον Ολυμπιακό, έδωσαν το έναυσμα στα τελευταία 36 δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου (70-61) για τη δεύτερη, εντός έδρας νίκη των «ερυθρολεύκων», στην 3η αγωνιστική της ς, κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνου (91-81).

Η εύκολη επιση του Ολυμπιακού, που επέβαλε τον ρυθμό του στα 12 τελευταία λεπτά του αγώνα, έγινε με τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Γιανγκ να είναι θεατές των πεπραγμένων εντός των 4 γραμμών του γηπέδου και αποτελεί διπλό κέρδος για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, το γεγονός ότι οι Πειραιώτες ξεπέρασαν τους 90 πόντους στην παραγωγικότητά τους.

Τρεις φορές στο α΄ ημίχρονο (46-41), ο Ολυμπιακός «άγγιξε» την αύξηση της διαφοράς του σκορ σε διψήφιο αριθμό (20-13, 28-19, 36-27) και τα κατάφερε πρόσκαιρα στις αρχές της δεύτερης περιόδου (30-20), αλλά η Αρμάνι είχε αντανακλαστικά στην επίθεσή της. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αμυντική αδυναμία να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους και να το διευρύνουν, ενώ αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν απαγορευτική για την ιταλική ομάδα και ο Γκριν αξιοποίησε επιθετικά την προσπάθεια των παικτών του στα… μετόπισθεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 16 (4), Μπιρτς 12, Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 16 (1), Αγραβάνης, Μιλουντίνοφ 4, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 8 (2), Χάκετ 10, Λοτζέσκι 10 (2).
ΑΡΜΑΝΙ: Μακ Λιν 2, Τζεντίλε 12, Χίκμαν 6, Κλανιέτις 4, Ραντούλιτσα 14, Ντράγκιτς 13 (1), Μάτσ 4, Πάσκολο 2, Σόντερς 8 (1), Αμπας, Σιμόν 16 (2).

Στη «φωλιά» του Τρινκέρι

Μπορεί ο Τσάβι Πασκουάλ να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Παναθηναϊκού στον σημερινό αγώνα με την Μπάμπεργκ, στη Γερμανία (21.15), αλλά το ζητούμενο για τους «πράσινους» είναι να φύγουν νικητές από τη «φωλιά» του Ιταλού τεχνικού Αντρέα Τρινκέρι και του Νίκου Ζήση, ώστε να έχουν και πάλι θετικό πρόσημο στη βαθμολογία (3η αγωνιστική). Ο Πασκουάλ έχει κάνει μόνο δύο προπονήσεις με τους παίκτες του «Τριφυλλιού» και γι' αυτόν τον λόγο οι πρώην συνεργάτες του Πεδουλάκη (Βόβορας, Παναγιωτόπουλος, Παππάς) θα έχουν σημαντικό ποσοστό στην καθοδήγηση της ομάδας.

«Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε καλή δουλειά στο γήπεδο της Μπάμπεργκ, παρότι κάναμε, μόλις, μια προπόνηση μαζί. Ξέρουμε, όμως, πως πρέπει να παίξουμε. Σεβόμαστε την Μπάμπεργκ, η οποία ιδιαίτερα στην έδρα της είναι μια καλή ομάδα, αλλά στόχος του Παναθηναϊκού είναι η νίκη».
Κ και ΑΕΚ

Xαμηλά ποσοστά ευστοχίας, σωρεία λαθών (27 έναντι 24) και προσφορά κακού θεάματος στους διακόσιους φιλάθλους που πήγαν στο κλειστό της Πυλαίας σκιαγράφησαν την πρώτη νίκη του Κ στη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Ούσακ (59-52). Οι γηπεδούχοι πέτυχαν σερί 6-0 (από 48-47 σε 54-48 στο 38΄), αλλά εξασφάλισαν τη νίκη στα τελευταία 53 δευτερόλεπτα, με σερί 5-2.

ΠΑΟΚ: Χρυσικόπουλος 12, Κόνιαρης, Τσόχλας 9 (3), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 8, Γλυνιαδάκης 4, Σάιμπερτ 3 (1), Μπράιαντ 21 (1), Πέινερς 2, Κλάντον.

ΟΥΣΑΚ: Καβακλίογλου, Καντάν 2, Φρεϊμάνις 5, Λάιονς 11, Σόνμεζ, 11 (1), Κάιρις 4, ΜακΚίσικ 11 (1), Μονρό 8.

Η ΑΕΚ χρειάστηκε μόνο το δεύτερο ημίχρονο στην έδρα της Σαρλερουά για να νικήσει με εξαιρετική ευκολία (80-58).

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ: Λίμπερτ 8, Λάμποτ, Μαρνγκρέιβ 6, Χάρις 9 (2), Ρίτσαρτσον 17 (2), Μπόουμαν 10, Κεμπ 2, Σβαρτς 2, Ντέιβις 4.
ΑΕΚ: Ούκιτς 18 (3), Σάκοτα 12 (4), 2, Μιλόσεβιτς 4, Ντίξον 14 (4), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ 7, Ιβάνοβιτς 10 (2), Μαυροειδής 3, Σκουλίδας, Ουλίαμς 8.

• Ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει στη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ με νέα νίκη θα έχει ο Αρης, που αντιμετωπίζει τους Μπάκεν Μπέαρς (21.00, Nova2, EΡΤ2) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, καθώς η δανέζικη ομάδα συγκαταλέγεται στις πιο αδύναμες του 2ου ομίλου. Απών θα είναι ο τραυματίας Βασίλης Καββαδάς.

• Eπιτροπή του ΕΣΑΚΕ θα ζητήσει από τη στοιχηματική εταιρεία που έχει συμφωνήσει για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος την επανα κάποιων όρων, ώστε να υπογραφεί η και να ξεπεραστεί η άρνηση της ΚΑΕ που επιμένει να μη συμμετάσχει στην απόφαση των άλλων 13 ομάδων. Η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. «διανθίστηκε» από φραστικές αντεγκλήσεις του Δ. Γιαννακόπουλου και του Γ. Σκινδήλια που αφορούσαν ακόμα και το θέμα του καπνίσματος στην αίθουσα…

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση