Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Toν Ιούλιο ο 5ος “Faethon Olympus Marathon”
Toν Ιούλιο  ο 5ος “Faethon Olympus Marathon”

Toν Ιούλιο ο 5ος “Faethon Olympus Marathon”

Μι σημντική αθλητική διοργάνωση για τον Όλυμπο πραγματοποιείται την 13 Ιουλίου 2014 με σημείο αναφοράς τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας. Πρόκειται για τον απαιτητικό αγώνα “Faethon Olympus Marathon” με συνολική διαδρομή 45 χλμ και υψομετρική διαφορά 3.600μ. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΧΟΣ) Σπαρμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας, το δίκτυο Περαι και φορείς της περιοχής.

Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον πρόεδρο του “Faethon Olympus Marathon” Θανάση Πιτένη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμα ο θεματικός αντι Θανάσης Παιδής και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του αγώνα Βίκυ Νίκου.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη εκδήλωση τονίζοντας συγκεκριμένα: «Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στον αθλητισμό και μάλιστα σε τέτοιου είδους συμμετοχικές διοργανώσεις. Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η όλη διοργάνωση εμπεριέχει την άψογη φορέων, εθελοντών αλλά και χορηγών. Παράλληλα, ο αγώνας αυτός είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για την προβολή της περιοχής μας, δεδομένου ότι θα συμμετέχουν αθλητές όχι μόνο από τη Θεσσαλία, αλλά και από όλη την Ελλάδα».

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τα μέλη της οργανωτικής ς για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός τέτοιου απαιτητικού Μαραθωνίου και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την προσπάθεια τόσο των διοργανωτών όσο και των αθλητών που θα συμμετάσχουν.

Η διαφορά φέτος σε σχέση με τους αγώνες του παρελθόντος είναι ότι θα διεξαχθεί και ένας καινούριος ημιμαραθώνιος βουνού με την ονομασία RUPICAPRA απόστασης 21 χιλ. παίρνοντας το όνομά του από το αγριόγιδο Ολύμπου ή στα λατινικά (Rupicapra rupicapra balcanica). Ο αγώνας θα έχει σαν στόχο στην μελέτη και την προστασία του αγριόγιδου, αφού κάποια έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα θα δοθούν για τον σκοπό αυτό.

Επιπλέον με τον ημιμαραθώνιο δίνεται η δυνατότητα σε πιο άπειρους αθλητές να γνωρίσουν κομμάτι της διαδρομής του ψηλότερου και δυσκολότερου ορεινού μαραθωνίου της χς μας, του F.O.M. Παράλληλα για πρώτη φορά διοργανώνεται και μικρότερος αγώνας 10 χλμ ο οποίος επιχειρεί να μυήσει εκεί που δεν μπορούν να συμμετέχουν στους δυο απαιτητικούς αγώνες.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση