Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Το Skiathos Palace Cup στο HMRT
Το Skiathos Palace Cup στο HMRT

Το Skiathos Palace Cup στο HMRT

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Hellenic Match Racing Tour 2019 που διοργανώνει η Icarus και θα υλοποιηθεί σε τρία στάδια (Προκριματικοί, Ημιτελικοί, Τελικοί) μέσα στο έτος.

Την φετινή χρονιά, το , μία πρωτοβουλία της Αριστέας Δερβένη, υπεύθυνης έκδοσης του περιοδικού Plefsi, γίνεται ένας ακόμη σταθμός του πετυχημένου HMRT.

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται και ο Ναυτικό Όμιλος Θεσσαλονίκης που θα φιλοξενήσει προκριματικούς στο διάστημα 1-3 Μαρτιόυ στο θαλάσσιο στίβου του Θερμαϊκού κόλπου, αλλά και ο Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου που προετοιμάζεται πυρετωδώς για το .

Το της φετινής διοργάνωσης αναλυτικότερα έχει ως εξής:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

– Θα υλοποιηθούν 3 προκριματικοί :
1. ΠΟΙΑΘ 23-24 Φεβρουαρίου
2. ΝΟΘ 1-3 Μαρτίου
3. ΣΚΙΑΘΟΣ 10-12 Μαΐου

Από αυτούς τους αγώνες αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής για τους ημιτελικούς η πρώτη ομάδα (που δεν έχει ήδη δικαίωμα συμμετοχής) από κάθε αγώνα. Σε περίπτωση που ο της ομάδας δεν μπορεί να συμμετέχει στους ημιτελικούς, τότε αυτόματα η επόμενη ομάδα από τον συγκεκριμένο αγώνα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής μέχρι να καλυφθεί η συνθήκη συμμετοχής.

Σε περίπτωση που καμία ομάδα από το συγκεκριμένο αγώνα δεν καταφέρει να συμμετέχει στους ημιτελικούς, η οργανωτική επιτροπή θα επιλέξει από τον αγώνα με τις περισσότερες σε πλήθος μη προκριμένες συμ (πλήθος πληρωμάτων). Δεύτερο κριτήριο αποτελεί το πλήθος των σκαφών που χρησιμοποιήθηκαν. Τρίτο κριτήριο το πλήθος των ημερών του αγώνα. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής μετά από όλα αυτά τα , η οργανωτική επιτροπή μπορεί να κάνει χρήση wild card.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΚΥΘΗΡΑ 21-22-23 Ιουνίου

4 σκάφη 8 ομάδες
Θα συμμετέχουν οι 5ος 6ος 7ος και 8ος του τελικού HMRT 2018 (Καμπουρίδης Παναγιώτης, Βαιδάνης Μιχάλης, Τσουλφάς Γιώργος). Ο Βενετσιάνος Σπύρος ανακοίνωσε την μη συμμετοχή του ως για το HMRT 2019 και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε στην θέση του να αγωνιστεί μία ομάδα με πλήρωμα από τα Κύθηρα (Δαπόντε Α. Πετρόχειλος Γ.) Σε περίπτωση που κάποιος κυβερνήτης από τη φάση των ημιτελικών δηλώσει αδυναμία συμμετοχής, θα αντικατασταθεί από ομάδα της προκριματικής φάσης, εφόσον είναι δυνατόν. Σε αυτή τη φάση μπορούν να αγωνιστούν όσες ομάδες έχουν προκριθεί από τα qualifications, ή προσκαλεστούν. Τα έξοδα διαμονής τω ομάδων, θα καλυφθούν από τους των Κυθήρων, καθώς και μέρος της μεταφοράς τους.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΑΘΗΝΑ 27-28-29 Σεπτεμβρίου

4 σκάφη 8 ομάδες
Συμμετέχουν οι 4 πρώτες ομάδες των τελικών HMRT 2018 (Μάντης-Καγιαλής, Χειμώνας, Ταγαρόπουλος, Παναγιωτίδης). Την οκτάδα θα συμπληρώσουν οι 4 ομάδες που κατέκτησαν τις 4 πρώτες θέσεις στους ημιτελικούς. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής κάποιας ομάδας σε αυτή τη φάση, δικαίωμα συμμετοχής αποκτά η επόμενη ομάδα που διακρίθηκε στους ημιτελικούς μέχρι τη συμπλήρωση των 8 ομάδων. Η οργανωτική επιτροπή έχει δικαίωμα σε περίπτωση που αδυνατούν να συμπληρώσουν τις 8 συμμετοχές οι ομάδες από τους ημιτελικούς, να προσκαλέσει ομάδα από την προηγούμενη φάση ή άλλη συμμετοχή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση