Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Το 39ο Ράλυ Κένταυρος το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2021 στο Βόλο
Το 39ο Ράλυ Κένταυρος το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2021 στο Βόλο

Το 39ο Ράλυ Κένταυρος το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2021 στο Βόλο

Μια ακόμη σημαντική αθλητική με τη στήριξη της πραγματοποιείται το διήμερο 5-6 Ιουνίου 2021 στο Βόλο, με τη διοργάνωση να την έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου .

Πρόκειται για το 39ο Ράλυ Κένταυρος, στο οποίο θα συμμετάσχουν πάρα πολλοί -αγωνιζόμενοι, από διάφορα αθλητικά σωματεία όλης της Ελλάδας. Ο αγώνας θα έχει ως κύρια βάση τον Βόλο με αφετηρία και τερματισμό και πεδίο δράσης το βουνό του Πηλίου, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Η φετινή έκδοση του αγώνα περιλαμβάνει 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) συνολικού μήκους 80 αγωνιστικών χιλιομέτρων προσφέροντας μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση στα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα και μεγάλες συγκινήσεις στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων ράλλυ ειδικότερα.

Το πρωΐ του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021 θα διεξαχθεί ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος στο χώρο του ΙΚΤΕΟ ενώ η έναρξη του αγώνα θα δοθεί το απόγευμα του Σαββάτου, με τα πληρώματα να εκκινούν από το Πανθεσσαλικό του Βόλου ώστε να αγωνιστούν σε 4 ειδικές διαδρομές εκ των οποίων η μια θα είναι υπό το φώς των προβολέων.

Την Κυριακή 6 Ιουνίου η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου για το δεύτερο σκέλος των υπόλοιπων 4 ειδικών του αγώνα, θα δοθεί νωρίς το πρωί από το Service Park στα Χάνια, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ξενοδοχείο Xenia Πορταριάς.

Σε δηλώσεις της η aντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και  Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε:  «Σκοπός της διοργάνωσης κατά πρώτον είναι η αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, η έντονη αδρεναλίνη που βγάζουν οι αγώνες και κατά δεύτερον αυτό να το διαδώσουμε και σε άλλους έτσι ώστε το σπορ σιγά-σιγά να γίνεται περισσότερο γνωστό. Ο αγώνας ακόμη έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της αγάπης για το αυτοκίνητο, προβολή των κανόνων ασφαλείας και οδικής συμπεριφοράς και του ΚΟΚ.

Η ανάδειξη τέτοιων γεγονότων προβάλουν σίγουρα, την πόλη του Βόλου, το Πήλιο αλλά και το νομό Μαγνησίας γενικότερα, έχει ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής μας την δύσκολη εποχή που διανύουμε και διαφημίζεται από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρακολουθούν τους αγώνες αυτοκινήτου και όχι μόνο. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες ».

 

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων

λόγω τέλεσης του «ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ»

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω τέλεσης του αγώνα αυτοκινήτων με την επωνυμία «ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε οχήματος (πλην των διαγωνιζομένων):

  • αύριο Σάββατο (05-06-2021) κατά τις ώρες 16.30-21.00, στο τμήμα της επαρχιακής οδού Βόλου – Καναλίων, από το τέλος του οικισμού Κερασιά έως τις αρχές του οικισμού Μελισσάτικα,

  • αύριο Σάββατο (05-06-2021) κατά τις ώρες 18.00-23.30, στο τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – ς (Άνω Κλάδος) από την 7+000 χιλιομετρική θέση (χ/θ) (πάρκινγκ Αγίας Τριάδας) μέχρι τη διασταύρωση προς το ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς,

  • μεθαύριο Κυριακή (06-06-2021) κατά τις ώρες 08.00-14.30, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Βόλου – ς (Άνω Κλάδος) από την 25+210 χιλιομετρική θέση (διασταύρωση προς χιονοδρομικό) μέχρι την 72+000 χιλιομετρική θέση (πλησίον Δ.Δ. Μακρυρράχης) και

  • μεθαύριο Κυριακή (06-06-2021) κατά τις ώρες 09.00-15.00, στο τμήμα από τη διασταύρωση της Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) με το χιονοδρομικό μέχρι την είσοδο του Δ.Δ. Κισσού.

Επιπλέον, στα ανωτέρα τμήματα του οδικού δικτύου, κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες και ώρες, απαγορεύεται:

  • η στάθμευση κάθε οχήματος,

  • η τοποθέτηση διαφόρων υλικών και

  • η κυκλοφορία πεζών και ζώων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση