Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Το 1ο Run Greece για το 2016 στη Λάρισα στις 27 Μαρτίου
Το 1ο Run Greece για το 2016 στη Λάρισα στις 27 Μαρτίου

Το 1ο Run Greece για το 2016 στη Λάρισα στις 27 Μαρτίου


Αγώνες πόλης γι όλους 5χλμ., 10χλμ. κι παιδιών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία, που σημείωσε πέρσι το αθλητικό γεγονός του Run Greece και το ρεκόρ συμμετοχών στη Λάρισα, η διοργάνωση ξεκινά φέτος από την Θεσσαλία, με στόχο τη συμμετοχή όλων σε μια μαζική γιορτή του αθλητισμού. Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση διεξάγεται σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της WIND, της Ελληνικής Αστυνομίας, εθελοντικών ομάδων και πολλών φορέων.

Οι αγώνες είναι ανοιχτοί για το κοινό, είναι 5 χλμ., 10 χλμ., 1 χλμ. παίδων και θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 στο κέντρο της πόλης της Λάρισας. Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, οι διοργανωτές έδωσαν το στίγμα των αγώνων και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στους αγώνες, οι οποίοι έχουν παράλληλα και κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Για τέταρτη χρονιά στη Θεσσαλία και στην πόλη της Λάρισας διοργανώνουμε τον αγώνα RUN GREECE σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, το Δήμο Λαρισαίων τις εθελοντικές ομάδες τον Ερυθρό Σταυρό, την Τροχαία, το σύλλογο μαραθωνοδρόμων και το χρυσό χορηγό που είναι η WIND. Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Δίνουμε τη δυνατότητα όλη η Θεσσαλία να τρέξει και όχι μόνο. Είναι μια μεγάλη γιορτή, μια γιορτή λαϊκού αθλητισμού στην οποία όλοι είναι πρωταγωνιστές από τα μικρά μέχρι τους μεγάλους. Ξέρουμε ότι η περίοδος που περνάμε είναι σκληρή, είναι δύσκολη αλλά δεν παραδινόμαστε. Δεν σηκώνουμε τα χέρια ψηλά συνεχίζουμε τους αγώνες αυτούς επιθυμώντας μια ισορροπημένη . Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν, να τρέξουν, να χαρούν να γίνει η πόλη μια γιορτή».

Το μέλος του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ, ΕΑΣ Θεσσαλίας Χαχάμης Δημήτρης υπογράμμισε: «Ξεκινάμε από τη Λάρισα. Αυτό για μας πραγματικά αποτελεί φόρο τιμής σε μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από την περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά από τον περιφερειάρχη τον κ. Αγοραστό, σε συνεργασία με την διοίκηση του κεντρικού ΣΕΓΑΣ. Η συνεργασία μας φέρνει στη Θεσσαλία κάθε χρόνο περίπου τρία πανελλήνια πρωταθλήματα, εκτός από το RUN GREECE, ανώμαλο δρόμο στην Πηγή Τρικάλων, ένα μεγάλο στο στάδιο Αλκαζάρ και ένα μεγάλο στο στάδιο των Τρικάλων. Το πρώτο RUN GREECE του 2016 στρέφει το ενδιαφέρον όλων των μέσων μαζικής επις στην πόλη της Λάρισας, καθώς θα προβληθούν τουριστικά οι ομορφιές της περιοχής και της πόλης. Εμείς είμαστε εδώ, επιμένουμε προσπαθούμε εθελοντικά να αναδείξουμε τον αθλητισμό και να τον κάνουμε όλοι τρόπο ζωής. Επίσης να ευχαριστήσω και το Δήμο Λαρισαίων που έχει σημαντική συμβολή σε αυτή την οργάνωση, τις εθελοντικές οργανώσεις, τον Ερυθρό Σταυρό, την τροχαία και τον μεγάλο χορηγό ασφαλώς τη WIND».

Ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος αυτά τα τέσσερα χρόνια συμμετέχει πέρα από το τεχνικό κομμάτι με τα μηχανήματα, με τους υπαλλήλους κ.α, ακριβώς γιατί ο αθλητισμός ενώνει και εμπνέει. Είναι σημαντικό ότι οι ηλικίες από την 4η Δημοτικού μέχρι και άνω τον 60 μπορούν και συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα. Πιστεύω ότι φέτος θα έχει ρεκόρ συμμετοχής σε σχέση με το περσινό που ήταν 3.000 άτομα. Θεωρώ πολύ σημαντική τη βοήθεια που δίνουν οι εθελοντές και είναι ουσιαστική η συμβολή τους. Θέλω να καλέσω όλους τους συμπολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση. Καλή επιτυχία στην διοργάνωση, είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρχει μεγάλη επιτυχία»

Η εκπρόσωπος της WIND Ζωή Τιβικέλη σημείωσε τα εξής: «Είναι η τέταρτη χρονιά που στηρίζουμε στη Λάρισα το RUN GREECE. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός από την εταιρεία για όλα τα RUN GREECE που γίνονται στην Ελλάδα. Είναι μια αφορμή τα RUN GREECE να συνδέονται οι αγώνες δρόμων με την αλληλεγγύη. Για αυτό και με κάθε αγώνα φροντίζουμε να δίνουμε τη συμπαράστασή μας και τη βοήθεια μας σε φιλανθρωπικούς σκοπούς ή διάφορες κοινωνικές οργανώσεις. Φέτος έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τον σύλλογο Μεσογειακής Αναιμίας Άγιο Γεώργιο. Είναι ένας αξιόλογος σύλλογος που βοηθάει και στηρίζει τους ανθρώπους με μεσογειακή ή θαλασσαιμία όπως καλύτερα πρέπει να λέμε. Θα πρέπει να πάρουμε μέρος μόνο και μόνο για το φιλανθρωπικό σκοπό αυτής της διοργάνωσης.

Η εκπρόσωπος του συλλόγου Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Λάρισας Παναγιώτα Πανταζή ευχαρίστησε τη WIND για αυτή την τιμή που κάνει να ενισχύσει το σύλλογο αυτό και ανέπτυξε τις δράσεις του συλλόγου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλίας Αντώνης Χιώτης δήλωσε: « Η ΕΑΣ Θεσσαλίας καλωσορίζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τη διοργάνωση του RUN GREECE. Ευχαριστούμε το ΣΕΓΑΣ που επέλεξε την πόλη της Λάρισας, έδρα της ΕΑΣ των τεσσάρων θεσσαλικών πόλεων σαν μια από τις διοργανώτριες πόλεις. Δεσμευόμαστε να κάνουμε και φέτος το καλύτερο δυνατό για να στεφθεί από επιτυχία η διοργάνωση. Στην προσπάθεια μας πολύτιμος αρωγός και συνεργάτες έχουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λάρισας, τους οποίους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε επίσης τη WIND καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, αστυνομική διεύθυνση, τροχαία τους κριτές, τους εθελοντές για τη δική τους συμβολή. Τέλος καλούμε τους πολίτες κάθε ηλικίας να συμμετέχουν στον αγώνα γιατί αυτό είναι το νόημα του θεσμού».
Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν τις δηλώσεις συμμετοχής στους αγώνες με πρώτο τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι οι αγώνες στη Λάρισα θα σημειώσουν και πάλι ρεκόρ συμμετοχών.

Οι εγγραφές για τους Αγώνες 5 & 10χλμ αλλά και τον Αγώνα Παιδιών του RUN GREECE -Λάρισα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 22 Μαρτίου είτε μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης στα παρακάτω σημεία:
– Περιφέρεια Θεσσαλίας (ισόγειο), Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-13.00
– Γραφεία , Παναγούλη 2 (3ος όροφος): Δευτέρα – Παρασκευή, 09.00-14.00 & 18.00-20.00

Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι τις 15 Μαρτίου 2014 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους (το νούμερο δηλαδή με το οποίο θα τρέξουν).

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο γενικός γραμματέας ΕΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφές, ο τεχνικός δ/ντης του αγώνα Γιάννης Κουτσιώρας, ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Ιωάννης Σκριάπας, ο διοικητής Τροχαίας Λάρισας Σεραφείμ Καφετζής, ο πρόεδρος των μαραθωνοδρόμων Λάρισας Αποστόλης Γούλας, ο πρόεδρος των κριτών στίβου Δρόσος Τσέργας, η εκπρόσωπος του Ελλ. Ερυθρού Σταυρού Πόλα Κουρέτσιου, ο προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού-πολιτισμού της Περιφέρειες Σταύρος Χατζηλάκος, εθελοντές κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση