Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Την υπέροχη διαδρομή Γορίτσα–Ανεμούτσα απόλαυσαν οι πολίτες σε ατομική πεζοπορία
Την υπέροχη διαδρομή Γορίτσα–Ανεμούτσα απόλαυσαν οι πολίτες σε ατομική πεζοπορία

Την υπέροχη διαδρομή Γορίτσα–Ανεμούτσα απόλαυσαν οι πολίτες σε ατομική πεζοπορία

Τα φανταστικά μέρη που χαρίζει το Πήλιο απόλαυσαν για μια ακόμη Κυριακή αθλητές, πρωταθλητές, γιατροί, πολίτες, οικογένειες και παιδιά που έκαναν τη δική τους διαδρομή από τη Γορίτσα στην Ανεμούτσα, κινούμενοι πάντα βάση των κανονισμών και σε ανεξάρτητες μεταξύ τους ομάδες, αποτελούμενες το ανώτερο από τρία άτομα έκαστη.

Προηγήθηκε μια αναμνηστική φωτογραφία πριν την άτυπη εκκίνηση από μερικούς εκ των μοναχικών πεζοπόρων. Κατά μέσο όρο οι αυτόνομες ομάδες έκαναν την απόσταση των 15 χιλιομέτρων σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ συνάντησαν πολλούς ακόμη περιπατητές, , trail runners, mountain bikers, που επέλεξαν να προπονηθούν στα μονοπάτια της διαδρομής. Για την Κυριακή που ακολουθεί (14 Μαρτίου), μια νέα θα ανακοινωθεί μεσοβδόμαδα μαζί με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, και θα είναι από τη Γορίτσα προς την Άλλη Μεριά και την Επισκοπή με εκκίνηση από τη Γορίτσα στις 9.30 π.μ.

βίντεο: https://youtu.be/LMZXWZ_GQHc

Οι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου συνέχισαν καθημερινά και με ασφάλεια τις προπονήσεις, και ενδεικτικά μερικές από αυτές, ήταν:

Πεζοπορία 35 χιλιομέτρων στο Νότιο Πήλιο έκαναν οι Ζήνωνας Λουλούδης, Δημήτρης Ρούσης, επίσης ο Νίκος Μαγγίτσης.

Σε άλλη μέρα, 23 χιλιόμετρα διέσχισαν σε τμήμα της διαδρομής του Κένταυρου Υπερμαραθώνιου Πηλίου, ο Παντελής Ζήσης, ο Δημήτρης Ρούσης και ο Νίκος Μαγγίτσης.

35 χιλιόμετρα από τη Βάνα Σπύρου, 24 χλμ από τον Κώστα Παλάντζα στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Μερικές ημέρες μετά ο ίδιος έκανε Ημιμαραθώνιο σε 1:44.

32 χιλιόμετρα trail στο Πήλιο σε 3 ώρες και 10 λεπτά με 1.415μ υψομετρική, έτρεξε ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, και σε άλλη μέρα 29 χλμ με 2.000μ υψομετρική.

Πεζοπορία 28 χιλιομέτρων έκαναν οι Χρήστος Μπάντης, Χρήστος Βαργιαμίδης σε Άλλη Μεριά- Κατηχώρι – Πορταριά – Μονοπάτι Κενταύρων – Σανατόριο Καραμάνη Πηλίου – Ανεμούτσα – Άλλη Μεριά.

27 χιλιόμετρα trail στη διαδρομή προς Κριθαριά, έκανε ο Θανάσης Αλεξίου.

Ημιμαραθώνιο σε 1 ώρα 20'43 έτρεξε ο Ζήσης Τσουρέλης.

Ημιμαραθώνιο σε 1:32:07 και 18,1 χιλιόμετρα σε 1 ώρα και 20 λεπτά έτρεξε σε διαφορετικές ημέρες ο Στέργιος Κουσκουρίδας.

Ημιμαραθώνιος σε 1 ώρα 39'53 από Νίκο Μόσιο, Ηλία Νόλη. Οι ίδιοι μαζί με τον Αποστόλη Σαλαμούρα έτρεξαν σε άλλη μέρα 18χλμ.

Ατομικό ρεκόρ Ημιμαραθωνίου 1:48:02 και πρώτη φορά χρόνος κάτω από 1:50 από τη Μαρία Διαμαντοπούλου, μάλιστα με άνετο τερματισμό. Η προσπάθεια έγινε στη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Βόλου με προέκταση ως τον Άγιο Στέφανο με επιστροφή, ξεκίνησε απόγευμα και ολοκληρώθηκε νύχτα. Pace maker ήταν ο Κώστας Παλάντζας και υποστηρικτής στη διαδρομή ο Κώστας Μπέκας.

20 χιλιόμετρα Γορίτσα Trail από Γιώργο Παπαϊωάννου, Κατερίνα Τσάγγαρη, Γιώργο Τσοκάνη. Γορίτσα Trail έκαναν οι Πέτρος Γεωργούλας, Γιάννης Παπαδόπουλος με 18 χιλιόμετρα, Ζήσης Τσουρέλης, Μίλτος Καραπιπέρης 12χλμ.

Διάφορες προπονήσεις στη Γορίτσα έκαναν επίσης οι Τρύφωνας Καραμανλής, Λάζαρος Βούλγαρης, Δημήτρης Τσακίρης, Λένα Ταμπούρη, Λίνα Παπακυριαζή, Τζώρτζια Ιωάννου, και στην Κριθαριά ο Δημήτρης Παπουτσής.
20 χιλιόμετρα trail στο Πήλιο από Άρτεμι Λιόλιου, Μανώλη Βογιατζάκη.
17 χιλιόμετρα ο Παναγιώτης Καλόβουλος.
Απογευματινό και νυχτερινό Trail Run 15 χιλιομέτρων από τον Στάθη Καραδημητρίου σε Άγιο Ονούφριο – Σαρακηνό – Σταυρό – Μακρινίτσα – Κουκουράβα – Άγιο Ονούφριο.

Νυχτερινό trail στο Πήλιο οι Νίκος Τουρβάς, Γιώργος Δοδόλιας, Γιώργος Πατσαρούχας, Γιάννης Μυλωνάς.
Νυχτερινή μοναχική ανάβαση στις κορυφές Σχιτζουραύλι και Δραμάλα με το φως της πανσελήνου του χιονιού από τον Γιώργο Γερογιάννη.
15 χιλιόμετρα δρόμου και trail έτρεξε ο Πασχάλης Στάνιος.
12 χιλιόμετρα σε 59 λεπτά από τον Τρύφωνα Καραμανλή.

12 χλμ από Άσπα Μανταλιανού, Ευανθία Μαλαμούλη, Πέγκυ Μάρθα.
10 χιλιόμετρα σε 47'42 ο Ντάφης Νικολάου.
10 χιλιόμετρα Γορίτσα road από τον Γιώργο Τσιάκαλο.
8 χιλιόμετρα σε 36'07 από τον Βασίλη Αθανασίου.
Στα βουνά της Πτολεμαΐδας προπονήθηκε η Βάσω Τασιώνη, και στο Αρχαίο Κάστρο Πανοπέα Χαιρωνεια Βοιωτίας η Έλλη Τασιά.
65 χιλιόμετρα ποδήλατο Αλμυρός – Σούρπη – Πτελεός – Άγιοι Θεόδωροι – ΣΕΑ Αλμυρός από Μπάμπη Μπάρδα, Νεραντζούλα Πραγματευτή.
Ποδηλατική ανάβαση Πηλίου από την Πέγκυ Μάρθα ενόψει της προετοιμασίας για συμμετοχή σε αγώνες διάθλου.

Αίτημα προς τη ΓΓΑ, για έγκριση διεξαγωγής του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου στις 18 Απριλίου 2021, βάσει του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου από τη ΓΓΑ

Ο ΣΔΥ Βόλου απέστειλε στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ αίτημα έγκρισης διεξαγωγής του 6ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, βάσει του «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ» που έχει εγκρίνει η ΓΓΑ και βρίσκεται σε ισχύ.

Για να ετοιμαστεί ο και για να πληρωθούν τα έξοδα, ο ΣΔΥ Βόλου ζητά εγγύηση α) για τη διεξαγωγή του αγώνα ανεξαρτήτως των τυχόν μέτρων που θα ισχύουν την ημέρα που θα γίνει, όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή πχ με το ποδόσφαιρο όπου οι αγώνες διεξάγονται κανονικά, ανεξάρτητα από τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε πόλη, και β) εγγύηση ότι οι αθλητές από όλη την Ελλάδα θα μπορούν να ταξιδέψουν προκειμένου να συμμετέχουν στον αγώνα. Από την πλευρά του ο ΣΔΥ Βόλου εγγυάται ότι θα τηρήσει επακριβώς το πρωτόκολλο για αγώνες δρόμου που έχει εγκρίνει η ΓΓΑ και βρίσκεται σε ισχύ.

Ο ΣΔΥΒ αναφέρει στην επιστολή προς τη ΓΓΑ ότι έφτασε ο καιρός να επιτραπεί η διεξαγωγή των διοργανώσεων ατομικών αθλημάτων, άλλωστε η χώρα  γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Κλασικό Αθλητισμό και τον Μαραθώνιο, και δεν πρέπει να αφήνει τα σχετικά αθλήματα σε δεύτερη μοίρα. Θα δοθούν από τον ΣΔΥΒ 2.000 ευρώ μέσω του αγώνα στο Ορφανοτροφείο Βόλου, κάτι που θα είχε γίνει και στο 2020 όπου ο δυστυχώς δεν έγινε εξαιτίας των διαφορετικών μέτρων που ίσχυσαν για κάθε άθλημα.

Ο ΣΔΥΒ κλείνει την επιστολή αναφέροντας: «Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε άμεσα τη διεξαγωγή του αγώνα ώστε να κάνουμε τις ανάλογες ετοιμασίες που θα κρατήσουν περισσότερο από ένα μήνα.

Σε περίπτωση που αδυνατείτε να εγγυηθείτε την βέβαιη διεξαγωγή του αγώνα, παρακαλούμε να μας το αναφέρετε προκειμένου να ανακοινώσουμε την για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ματαίωσή του. Θα είναι σεβαστή η απόφασή σας, έστω και αν θα δείχνει ότι αθλητές και αθλήματα αντιμετωπίζονται με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, αν της τηλεοπτικής τους προβολής και της εμπορικότητάς τους.».

Με αφορμή την της γυναίκας, ο ΣΔΥ Βόλου ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, και στις περισσότερες από 100, δρομείς-μαραθωνοδρόμους μέλη του συλλόγου.

Στις 8 Μαρτίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την τελευταία μέχρι νεωτέρας αποστολή με του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που έγινε στο Katerini Run 2020 με 33 συμ, καθώς ακολούθησε η των πάντων λόγω του covid, και στη σελίδα του συλλόγου δημοσιεύθηκε σχετικό αφιέρωμα από εκείνη την ημέρα.

Στο βαθμό του διευθυντή της Νευροχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, προήχθη ο νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας, μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, και ο ΣΔΥΒ του εύχεται να προσφέρει στον τομέα της Υγείας το καλύτερο έργο, μέσα από τη μεγάλη θέση ευθύνης που ανέλαβε.

12 νέα μέλη γράφτηκαν στο πρόσφατο διάστημα στον ΣΔΥΒ, που πλέον έχει 374 ενεργά στελέχη. Τα νέα μέλη είναι οι: Νίκη Αγριδοπούλου, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Ευτύχιος Εσμαόυι, Χρήστος Μπάντης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Δημήτριος Παπουτσής, Ιωάννης Πασσάς, Ειρήνη Πετρίδου, Αλέξανδρος Τσιγάρας, Άννα Χατζηγεωργίου, Γεώργιος Χατζηλίγος, Ελευθέριος Χουρδάκης.

Οι εγγραφές νέων μελών γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160, και το συνολικό – συμβολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ.

Επίσης εκεί κάθε μέλος του συλλόγου μπορεί να εξοφλεί το ίδιο ποσό συνδρομής για το έτος 2021.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση