Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Την πρωτοχρονιάτικη πίττα του έκοψε ο ΣΔΥΒ
Την πρωτοχρονιάτικη πίττα του έκοψε ο ΣΔΥΒ

Την πρωτοχρονιάτικη πίττα του έκοψε ο ΣΔΥΒ

Ημέρα μεγάλης γιορτής αποτέλεσε για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας η Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση ο ΣΔΥΒ έκοψε την πίτα του και γιόρτασε τη συμπλήρωση 31 ετών από την ίδρυσή του.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκατοντάδες μέλη του ΣΔΥΒ με τις οικογένειες τους, και πολλοί επίσημοι.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ   Ανδρέας Ζέρβας τίμησε με την παρουσία του τη γιορτή, ενώ στην ομιλία του ευχήθηκε και εκ μέρους του δημάρχου . Ο κ. Ζέρβας συνεχάρη τον σύλλογο για τις δράσεις του, αναφέρθηκε στον Ημιμαραθώνιο Βόλου που θα πραγματοποιηθεί σε δυόμισυ μήνες. Ανέφερε επίσης τη συμφωνία με τον ΣΔΥΒ που θα αναλάβει την οργάνωση του Volos Santa Run 2020. Ζήτησε και φυσικά έγινε δεκτό με θέρμη, να στηρίξει ο ΣΔΥ Βόλου δυναμικά προσφέροντας πλήθος εθελοντών, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 που θα γίνει στο Πανθεσσαλικό στις 20-21 Ιουνίου, διοργάνωση που θα φέρει στην πόλη μας 2.500 αθλητές και συνοδούς.

Ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ  Απόστολος Νάσιος στην ομιλία του μίλησε για το έργο του ΣΔΥΒ, για τη συνεργασία με τον σύλλογο όπως και με όλους τους συλλόγους της πόλης, ενώ στη συνέχεια έκοψε τη βασιλόπιτα.

Το παρών στην κοπή πίτας του ΣΔΥ Βόλου έδωσε και φέτος ο  Βασίλης Ηλιόπουλος, από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.ς. Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του συλλόγου των Πειρατών  Αθηνά Ανεστοπούλου, ο προπονητής του ΑΟ ς και μέλος του ΣΔΥΒ Γιώργος Λίταινας, η προπονήτρια και τριαθλήτρια Βιολέτα Διαλετάρα, από το γυμναστήριο GymWay η Άλκηστις Κοσμά δρομέας του ΣΔΥΒ, ο Σπαρταθλητής και μέλος του συλλόγου Νίκος Σιδηρόπουλος.

Τον λόγο πήρε ξεκινώντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Κώστας Παλάντζας που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην ανταμοιβή που αποκτούν οι προσπάθειες όλων καθώς διαρκώς νέα άτομα κάνουν τον αθλητισμό και το τρέξιμο τρόπο ζωής. Μίλησε για τη σημαντικότερη νέα κίνηση που θα ακολουθήσει, την 5ημερη που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο σε περιοχές της Ευρώπης με επίκεντρο τον Ημιμαραθώνιο Βουδαπέστης. Μέρος της εκδρομής θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους και το ταμείο του ΣΔΥΒ, και από τους χορηγούς του συλλόγου. Ζήτησε την ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς στις δράσεις του συλλόγου, και καλωσόρισε τα 50 νέα μέλη που εντάχθηκαν στον σύλλογο στη διάρκεια ενός έτους με συνέπεια ο ΣΔΥΒ να αριθμεί πλέον 323 άτομα.

16 μέλη του ΣΔΥ Βόλου, 8 γυναίκες και 8 άνδρες, βραβεύθηκαν στη κοπή πίτας του ΣΔΥ Βόλου

Μέλη για τις επιτυχίες στο 2019, επίσης μέλη για την προσφορά στον αθλητισμό και στον σύλλογο σε βάθος χρόνων. Ο ΣΔΥΒ ως σύλλογος λαϊκού μαζικού αθλητισμού που έχει ως τελευταίο ζητούμενο τις διακρίσεις και ως πρώτο μέλημα τη διαχρονικότητα ανεξαρτήτως επιδόσεων, τίμησε επίσης στις βραβεύσεις στο πρόσωπο των τριών αθλητριών που ξεπέρασαν στον Μαραθώνιο Αθήνας τον χρόνο των 6 ωρών, δρομείς του που τερματίζουν σε «αργούς», πάντα εντός εισαγωγικών, χρόνους και θέσεις, και συνεχίζουν πάντα με επιμονή να ασκούν το άθλημα που τόσο αγαπούν. Φέτος αντί μίας τυπικής πλακέτας σε κάθε βραβευθέντα δόθηκε το νέο τζάκετ του συλλόγου, ως βραβείο-έκπληξη. Οι απονομές έγιναν ως εξής:

Το δίδυμο που συγκίνησε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και όχι μόνο: Ο τυφλός δρομέας Γιώργος Παρίσσης και ο συνοδός του Βαγγέλης Γιακάκογλου, μαραθωνοδρόμος επί δεκαετίες. Την βράβευση έκανε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ  Ανδρέας Ζέρβας.

Δύο αθλήτριες του ΣΔΥΒ  μπήκαν στη λίστα των καλύτερων Ελληνίδων μαραθωνοδρόμων 2019 με τις επιδόσεις τους πέτυχαν στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου και η Κατερίνα Τσάγγαρη. Την βράβευση έκανε ο προπονητής των αθλητριών και του ΑΟ Μαγνησίας και δρομέας μέλος του ΣΔΥ Βόλου  Γιώργος Λίταινας.

Το γυναικείο team του ΣΔΥ Βόλου έκλεψε την παράσταση και στο 2019. Πολλές ήταν οι διακρίσεις που σημείωσαν η Κατερίνα Καραντζιά και η Εύη Μυλωνά. Ο έφορος του ΣΔΥΒ Νίκος Μήλιος βράβευσε την Κατερίνα Καραντζιά. Η Εύη Μυλωνά επί δεκαετίες σπρίντερ, πλέον αθλήτρια αντοχής βραβεύθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Παλάντζα που έτρεχαν και πριν 20 και 25 χρόνια σε αγώνες, σαν να μη πέρασε μια μέρα.

Τρεις αθλήτριες του Μαραθωνίου ξεπέρασαν τον χρόνο των 6 ωρών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, αξίζοντας το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Η Νεραντζούλα Πραγματευτή, η Βούλα Μακεδόνα, η Τζώρτζια Ιωάννου. Τις βραβεύσεις έκαναν από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας ο κ.Βασίλης Ηλιόπουλος, και από το ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου οι Μπάμπης Μπάρδας, Στάθης Καραδημητρίου, Γιάννης Αντωνίου.

Η Τόνια Τσιρογιάννη συνεχίζει την εντυπωσιακή δίνοντας το παρών σε κάθε διοργάνωση και βελτιώνοντας πάντα τις επιδόσεις της. Την βράβευση έκανε ο Ηλίας Πατσαρούχας.

Ο Γιάννης Κλόκας είχε πλήθος επιτυχιών σε Ελλάδα και εξωτερικό με αποκορύφωμα τη νίκη στο δίαθλο Xterra Μάλτας. Η βράβευση έγινε από τη Μάρθα Ξηροφώτου.

Ο Νίκος Μόσιος πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και καταρρίπτει τα ρεκόρ σε κάθε αγώνα. Την βράβευση πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ  Απόστολος Νάσιος.

Τους περισσότερους ultra αγώνες σε βουνό και άσφαλτο έτρεξε στο 2019 ο Απόστολος Μπαρμπούλης. Είναι δύσκολο να βρεθεί σχετικός αγώνας που δεν συμμετείχε. Τιμήθηκε από τον Γιώργο Γκαβαρδίνα.

Για τον Γιάννη Παπαδόπουλο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Την βράβευση έκανε ο Απόστολος Κουτσουμπές, μέλος του ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου.

Ο Δημήτρης Κοτσίλιος δίνει πάντα το παρόν και τρέχει σε κάθε αγώνα. Την βράβευση έκανε ο Παντελής Ζήσης, μέλος του ΔΣ.

Οι βραβεύσεις των μεγάλων έκλεισαν με τον Λίνο Βίγκλα. Τον δρομέα που βοηθά στα μέγιστα με τον χώρο στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας όποτε τον χρειάζεται ο ΣΔΥΒ, και που βέβαια τρέχει επί δεκαετίες σε αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την βράβευση έκανε ο Μάριος Μιχαλόπουλος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ημιμαραθωνίου Βόλου.

Οι βραβεύσεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ, αντίθετα υπήρξε και β'μέρος και το καλύτερο φυλάχτηκε για το τέλος, καθώς τιμήθηκαν όλα τα παρευρισκόμενα παιδιά των δρομέων-μελών του συλλόγου που ήδη έχουν τρέξει στους πρώτους τους (παιδικούς) αγώνες και που θα αποτελέσουν στις επόμενες δεκαετίες το νέο αίμα ως συνεχιστές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Μαζί τους τιμήθηκε και ο 76χρονος Κώστας Αδραχτάς που τρέχει σε κάθε διοργάνωση που γίνεται στον Βόλο.

Όμορφα δώρα που προσέφεραν οι δωροθέτες της εκδήλωσης, κέρδισαν οι τυχεροί της κλήρωσης στην κοπή πίτας του ΣΔΥ Βόλου. Το δώρο του NICE DAY που προσέφερε η Ηρώ Καρασμάνογλου δρομέας του ΣΔΥΒ, κέρδισε η Ελένη Βουραζέρη. Η Gallery Kappa Alexandridis προσέφερε πολύ ωραίο δώρο το οποίο κέρδισε η Κατερίνα Ριτσάκη. Τρεις επισκέψεις προσέφερε το κομμωτήριο Haircraft από τον δρομέα του ΣΔΥΒ Γιάννη Κλόκα σε ισάριθμους τυχερούς, οι οποίοι ήταν οι Γιώργος Γκανάτσιος, Ηλίας Σαρρηγιάννης, Νίκος ΜόσιοςΤο φλουρί της βασιλόπιτας βρήκε ο Κώστας Παλάντζας και πήρε 3 εισιτήρια με επιστροφή για νησί των Σποράδων της επιλογής του, σε ημερομηνία της επιλογής του, με τον “Πρωτέα”. Ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί την ΑΝΕS Ferries, τον καπετάνιο του “Πρωτέα” Γιώργο Αντωνίου και το προσωπικό του πλοίου, επίσης τον Γρηγόρη Καλλιγά μέλος του συλλόγου που συνέβαλε για την εξασφάλιση του δώρου.

Ακολούθησε βέβαια ατέλειωτος . Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Στάθη Καραδημητρίου, Εμμανουέλα Μανούσου που απαθανάτισαν όλη την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο. Τη Χριστίνα Βαϊτσαρά επίσης μέλος του ΣΔΥΒ που ανέλαβε χρέη εκφωνήτριας. Το μέλος του Μίλτο Αντωνούλη για τη βασιλόπιτα από το ζαχαροπλαστείο. Ευχαριστεί επίσης το κέντρο “Ελλάδας Εικόνες” όπου έγινε η εκδήλωση, για τη συνεργασία στην οργάνωση της γιορτής και για τις άψογες υπηρεσίες. Τους μουσικούς του κέντρου, αλλά και τη Βασιλική Κοκκονάκη μέλος του ΣΔΥΒ και τραγουδίστρια που συμμετείχε στη γιορτή.

Όσον αφορά τα άλλα νέα του συλλόγου, η Κυριακή ήταν και ημέρα αγωνιστικής παρουσίας για δύο μέλη του συλλόγου που έτρεξαν στις διοργανώσεις στην Πεν και στην Παλιά Καβάλα. Ο Στέργιος Κουσκουρίδας αγωνίστηκε στο 10th Pilabox Trail Race στην Πεν και τερμάτισε 20ος στον αγώνα των 10χλμ με χρόνο 1 ώρα 00'20. Ο Αντώνης Νικολόπουλος έτρεξε στον 7ο Ορεινό Αγώνα Βουνού Winetrun Palia Kavala 20 χιλιομέτρων. Τονίζεται τέλος ότι αυτή είναι η τελευταία βδομάδα εγγραφών για τον ορεινό αγώνα 4ο Gentiki trail 20χλμ και το παράλληλο 3ο Gentikaki trail 5,1χλμ που θα γίνουν στη Λάρισα στις 16 Φεβρουαρίου και ο ΣΔΥΒ θα πραγματοποιήσει εκδρομή με λεωφορείο. Αυτό το Σάββατο 8/2 ο σύλλογος θα παραδώσει τη λίστα συμμετοχών του, και ως την ίδια ημέρα το μεσημέρι θα δέχεται εγγραφές.

—-

βίντεο https://youtu.be/by9AUQrPLSs

λεζάντες:

 

1, 2, 18, 19, 20: διάφορες φωτογραφίες

3 ο κ.Ζέρβας

4 ο κ.Νάσιος

5 βράβευση Γιώργος Παρίσσης, Βαγγέλης Γιακάκογλου

6 βράβευση Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Κατερίνα Τσάγγαρη

7 βράβευση Εύη Μυλωνά, Κατερίνα Καραντζιά

8 βράβευση Βούλα Μακεδόνα, Τζώρτζια Ιωάννου, Νεραντζούλα Πραγματευτή

9 βράβευση Τόνια Τσιρογιάννη

10 βράβευση Γιάννης Κλόκας

11 βράβευση Νίκος Μόσιος

12 βράβευση Απόστολος Μπαρμπούλης

13 βράβευση Γιάννης Παπαδόπουλος

14 βράβευση Δημήτρης Κοτσίλιος

15 βράβευση Λίνος Βίγκλας

16 βράβευση – τα παιδιά

17 οι νικητές των δώρων

21 το τζάκετ – δώρο

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση